Beden Sağlığı Hemen adet olmak için ne yapmalıyım? Adet tarihini öne çekmek için neler yapılır?

Hemen adet olmak için ne yapmalıyım? Adet tarihini öne çekmek için neler yapılır?

Paylaş
Hemen adet olmak için ne yapmalıyım? Adet tarihini öne çekmek için neler yapılır?

Kadınlar her ay adet olurlar ve her kadının kendine göre bir döngüsü vardır. Fakat bazı kadınlar düğün ya da tatil gibi durumlarda tarihler çakışırsa adet tarihlerini öne çekmek isteyebilirler. Adet tarihini bazı yöntemler ile öne çekmek mümkündür. Hemen adet olmak için neler yapılabilir ve adet tarihini öne çekmek için ne yapmak gerekir sizler için derledik.

Adet tarihini öne çekmek için doğum kontrol hapı ya da adet söktürücü ilaçlar kullanılabilir. Zencefil, kantaron çayı, çemen otu, kekik çayı ve biberiye çayı gibi bitkisel çaylar da adet söktürücü özelliklere sahiptir.

Haberin Devamı

 

HEMEN ADET OLMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Hemen adet olmak isteyen kişilerin bazı yöntemleri denemesi gerekir. Her kadının kendine göre bir düzeni olduğu için her kadının bünyesi de farklıdır ve yöntemler bazılarında etkili olurken bazılarında olmayabilir.

Hemen adet olmak için en etkili iki yöntem doğum kontrol hapı veya adet söktürücü ilaçlar kullanmaktır. Eğer zamanınız varsa ve doğal yöntemleri tercih ederseniz papatya çayı, çörek otu, hayır otu çayı, alıç, zencefil ve maydanoz da adet söktürücü özelliklere sahiptir. 

 ADET TARİHİNİ ÖNE ÇEKMEK İÇİN NELER YAPILIR?

 Kadınlar normal şartlarda her ay düzenli olarak adet görürler ve her kadının adet döngüsü farklı olabilir. Bazı kadınlarda bu döngü 28 gün olurken bazı kadınlarda ise 24 gündür. Adet döngüsünün normal kabul edilebilmesi için 21 ile 35 gün arasında olması beklenir. Düzenli adet döngüsü olan bazı kadınlar adet tarihlerini öne çekmek istedikleri için bunu nasıl yapabileceklerini merak ederler.

Haberin Devamı

 Ayrıca düğünü olan ya da tatile gidecek olan kişiler de adet tarihlerini öne çekmek isteyebilirler. Erken adet olmak için doğum kontrol haplarının ya da adet söktürücü ilaçların kullanılması gerekebilir. Adet söktürücü ilaçlar daha çok mecbur kalındığı zamanlarda kullanılan ilaçlardır çünkü içlerinde progesteron vardır. Adet söktürücü ilaçlar genelde 5 gün kullanılır ve ilaç bittikten sonra birkaç gün içinde adet görülür.

 Bu tarihlerin hesaplanması ve buna göre ilaç kullanımına başlanması gerekir. Bir diğer yöntem de doğum kontrol haplarının kullanılmasıdır. Normalde her gün kullanılan doğum kontrol hapları kesildiği zaman hemen adet gelir.

 Bu nedenle adet görmek isteyen kadınlar genelde doğum kontrol haplarını kullanmayı keserler ve hemen adet görürler. Fakat doğum kontrol hapının bu amaçla kullanılması hapın normal kullanımda koruyuculuğunu azaltmasına neden olur. Gebelikten korunmak için kullanılan doğum kontrol hapının adeti öne çekmek için çok sık tercih edilmemesi önerilir.