Beden Sağlığı Hintli kadının kafasından çıkan şeye doktorlar bile inanamadı! Bile bile onunla yaşamış

Hintli kadının kafasından çıkan şeye doktorlar bile inanamadı! Bile bile onunla yaşamış

Paylaş
Hintli kadının kafasından çıkan şeye doktorlar bile inanamadı! Bile bile onunla yaşamış

Hindistan'ın Bangalor bölgesinde yaşayan kimliği belirsiz bir kadın, kafasından çıkan misket çuvalı büyüklüğündeki kitlelerle tıp dergilerine konu oldu. Doktorları bile şaşkına çeviren kitle yığınının, çocukluğundan beri kadınla birlikte olduğu ve bu korkunç durumun hastanın bilgisi dahilinde olduğu ortaya çıktı.

Sri Sathya Sai Yüksek Tıp Bilimleri Enstitüsü'nde görev yapan doktorlar, böyle bir vakaya nadir rastlandığını ve şaşkın olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Uzmanlar; 15 cm uzunluğunda, 10 cm genişliğinde ve 12 cm yüksekliğinde ölçülen kitleyi misket dolu bir torbaya benzetti. Ameliyatla alınan kist hakkında açıklama yapan doktorlar, kistin içinde yağ benzeri moleküller, keratin topları ve sıvı içinde yüzen saçlar olduğunu duyurdu.

NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Dokunun mikroskobik incelemesi sonrası, 'teratom' olarak bilinen bir dermoid kist olduğu ortaya çıktı. Birleşik Krallık'a bağlı Ulusal Sağlık Servisi, bu tür kanserli olmayan dermoid kistlerin embriyonik hücrelerden geliştiğini ve saç, sıvı, diş veya deri bezleri içerdiğini açıkladı. Sağlık açısından ciddi bir sorun teşkil etmeyen bu zararlı kistlerin, neden meydana geldiği hakkında kesin bir sonuca varılamadı. Doktorlar, 'misket çuvalına' benzeyen olgun kistik teratomlara genellikle baş ve boyunda rastlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu kistler; iltihaplanma, renk değiştirme, büyüme veya ağrıyı tetikleme gibi semptomlar sonrası ameliyatla alınabilir. Doktorlar, yakındaki yapılara zarar verme riskine bağlı olarak tamamen veya kısmen çıkarabilir.