Beden Sağlığı Kırık diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde yapılabilecek en iyi çözümler

Kırık diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde yapılabilecek en iyi çözümler

Paylaş
Kırık diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde yapılabilecek en iyi çözümler

Herhangi bir sebebe bağlı olarak kırılan diş ağrı yapar. Bu ağrı kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Şiddetli ağrı yaşayan kişiler uzmana görünmeden önce evde yapılabilecek çözüm yolları kırık diş ağrısı çekenler tarafından aranıyor. Diş ağrısına en iyi gelen yöntemlerinden biri buz kompleksi ve karbonat kullanımı olabilir. Aynı zamanda tuzlu su ile gargara yapmak da belirli bir süre dişin ağrısını azaltan yöntemler arasında yer alır. Ağrı kesici içmek de gün içerisinde ağrının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Kırık diş ağrısına ne iyi gelir? ve Evde yapılabilecek çözüm yolları nelerdir? Ayrıntıları ile sizler için derledik.

Kırılan diş belirli bir zaman boyunca ağrı yapar. Bu ağrıdan uzaklaşmak isteyen kişiler de doğal yöntemler ile evde bu ağrının geçmesini sağlayabilir. Uygulanan yöntemlerin başında ise soğuk su ile hazırlanan tuzlu su gelir. Bu tuzlu su mikrop ve bakterilerin bölgeden uzaklaşmasını sağlar. Suyun soğuk olması da iltihaplanmayı önleyerek ağrının şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. Dişin sık sık fırçalanması da ağrının azalmasını sağlayan yöntemler arasında yer alır. Pek çok kişi buz terapisi yaparak ağrıyı ortadan kaldırır.

Haberin Devamı


KIRIK DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Kırık diş ağrısı yaşayan kişiler evde yapabilecekleri birkaç uygulama ile ağrının belirli bir ölçüde azalmasını sağlar. Kırık diş ağrısı çeken kişiler ilk olarak ağrı kesici içer. Ağrı kesici iltihaplanmayı önleyici antibiyotik içerir. Bu nedenle mutlaka ilk olarak ağrı kesici içilmesi önerilir. Ardından tuzlu su ile gargara yapmak ve dişin kırık olan bölgesinin temizlemesi gerekir. Kırık diş için en çok ağrı yapan neden ise iltihaplanmadır. Bu nedenle kırık dişin tedavi süreci başlayana kadar bakteri ve mikroplardan o bölgeyi mümkün olduğunca uzak tutmak gerekir.


Kırık diş için ağrı tedavisinde karbonat ve tuz en sık kullanılan malzemelerden ikisidir. Üstelik karanfil de ağrı kesici özelliği bulunan bitkisel içeriklerden biri olarak tercih edilir. Karanfil ya da karanfil yağı kullanımı bölgedeki ağrının ve hassaslığın ortadan kalkmasına yardımcı olur. Sarımsak içeriğinde bulunan yüksek antibiyotik etkisi ile beraber ağrının azalmasını da sağlayan yöntemlerden biridir. Kırık diş ağrısı yaşayan kişiler sarımsak püresi hazırlayarak bu bölgeye hafifçe bastırması gerekir. Zerdeçallı su da sarımsak, karbonat ve tuz ile beraber aynı etkiyi sağlar.

Haberin Devamı



KIRIK DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Kırık diş ağrısı yaşayan kişiler için önerilen pek çok uygulama vardır. Bu uygulamalar ile beraber ağrıyı ortadan kaldırmak da mümkün olabilir Son zamanlarda yapılan araştırmalarda genellikle bitkisel ve doğal ürünler ile ağrı azaltılabilir.

Bu nedenle karanfil kullanımı en yaygın bilinen yöntemlerden biridir. Karanfilin kurutulmuş olarak tüketilmesi ile beraber karanfil yağı kullanımı da pek çok

kişinin uyguladığı işlemlerden biridir. Ağrının kısa sürede hızlı bir şekilde geçmesini isteyen kişiler için buzlu su kompleksi önerilir. Buzlu su ağrının anında kesilmesini sağlanır.

KIRIK DİŞ İÇİN EVDE YAPILABİLECEK EN İYİ ÇÖZÜMLER

Kırık diş tedavilerinde ağrı yaşayan kişiler düzenli olarak dişini fırçalar ve diş ipi kullanır. Bitkisel yöntemler ile evde yapılabilecek çözümler arasında tuzlu su ile gargara yapmak, karanfil kullanmak, sarımsak püresi hazırlamak da ilk sırada yer alır. Yatarken başın dik bir şekilde tutulması ve kırık olan dişe baskı yapılmaması da önerilir.

Haberin Devamı