Beden Sağlığı Kırışıklıkları botoks etkisiyle dolduruyor, cildi mermer gibi yapıyor! Sabah uyanır uyanmaz sürmek gerekiyor

Kırışıklıkları botoks etkisiyle dolduruyor, cildi mermer gibi yapıyor! Sabah uyanır uyanmaz sürmek gerekiyor

Paylaş
Kırışıklıkları botoks etkisiyle dolduruyor, cildi mermer gibi yapıyor! Sabah uyanır uyanmaz sürmek gerekiyor

Shea yağı botoks etkili bir madde. Yüzdeki dudak çevresindeki kırışıklıkları ve kaz ayaklarındaki çizgileri açıyor. Peki shea yağının faydaları neler? İşte detaylar...

Shea yağı ile saç ve cilt maskesi yapılabiliyor. Saçlara gerekli nemi kazandıran maskenin içerisine bal ve adaçayı da giriyor. Peki shea yağı nasıl kullanılır?

Haberin Devamı

Göz çevresi ve dudak kenarı çizgilerinde oldukça etkili olan shea yağı, nemlendirme özelliğiyle cildin ışıl ışıl görünmesine yardımcı oluyor.

Kuru ve kolay kopan saçlara sahipseniz shea yağı ile saç maskesi uygulayabilirsiniz.

Shea yağı, besleyici özelliğiyle saçlarınızın nem depolamasına ve uzamasına katkı sağlar.

 


SHEA YAĞI İLE SAÇ MASKESİ YAPIMI

1 tatlı kaşığı shea yağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı kuru adaçayı, 10 yemek kaşığı maden suyunu bir kapta karıştırın ve 30 dakika boyunca bekleyin.

Ardından su ve şampuanla durulayın. Bu uygulamayı 10 günde bir yaptığınızda, saçlarınızdaki olumlu değişimi fark edeceksiniz.


SHEA YAĞININ DİĞER FAYDALARI

  • Kas ağrılarını hafifleten shea yağı, kan dolaşımının hızlanmasına destek olur.
  • Grip ve nezle olduğunuzda burun deliklerinize bir miktar shea yağı sürdüğünüzde daha rahat nefes alırsınız.
  • Bir bardak suya az miktarda shea yağı damlatırsanız, ishal durumunu da ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Sivilce kremlerinin üretiminde sıklıkla başvurulan shea yağı, iltihabı azaltır ve sivilceleri kurutur. Shea yağının leke ve izlere de iyi geldiği bilinmektedir.
  • Enfeksiyon tedavisinde de başvurulan shea yağı, ciltteki kaşıntıyı azaltır.
  • Vücutta oluşan çatlakları hızla onaran shea yağı, gebelik sonrası oluşan cilt sorunlarına da iyi gelecektir.
  • Kozmetik mağazalar ve aktarlarda bulabileceğiniz shea yağını satın alırkn organik ve soğuk sıkım olmasına özen gösterin.
  • Shea yağı, kolajen üretimini artırarak ve yeni hücre oluşumunu teşvik eder. Bu durum çevresel stres ve yaşlanmanın ciltte oluşturabileceği kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olabilir.

Shea yağı saç kırılmalarına iyi gelebilir. Özellikle bu konu için yapılmış olan bir araştırma mevcut değildir. Fakat kimyasal açıdan benzer bir ürün için 2017 yılında benzer bir çalışma yapılmış. Sonuç olarak ise saçı kırılmalara karşı daha dirençli hale getirdiği tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

Kepek tedavisinde kullanılabilir. Bu konudaki araştırmalar da henüz yeterli seviyede değildir. 2018 yılında yapılan bir çalışmada shea yağı ve başka nemlendiricilerin birlikte kullanımının kepek oluşumunu azalttığı bulunmuştur. Fakat tek başına shea yağının ne kadar etkili olduğu bilinmemektedir.
İçerdiği yağ asitleri vücudun iyileşme sürecinde yaraları çevresel tahriş edici maddelerden korumaya yardımcı olabilir.

 


SHEA YAĞI NASIL KULLANILIR?

Shea yağını direk olarak uygulayabileceğiniz gibi cilt bakım ürünlerinin içerisinde de kullanabilirsiniz. Fakat direk kullanımlarda dikkatli olmak gerekir. Alerjik bir reaksiyon gösterebilir. Bu yüzden ilk olarak küçük bir yerde deneme yapmalısınız. Doğru bir şekilde ve miktarda kullanılmadığı takdir de ciltte sorunlara neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar shea yağı içeren bakım ürünlerini öneriyor. Shea yağı içeren cilt bakım ürünlerinde başka bileşenlerde yer alır. Farklı aktif bileşenlerle kombine olmuş bir shea yağı daha iyi etki gösterecektir.