Beden Sağlığı Online sağlık raporu hizmeti devam ediyor! Sağlık Bakanı Koca açıkladı

Online sağlık raporu hizmeti devam ediyor! Sağlık Bakanı Koca açıkladı

Paylaş
Online sağlık raporu hizmeti devam ediyor! Sağlık Bakanı Koca açıkladı

Yatağa bağımlı hastalar için oluşturulan online rapor verme projesi sonuçlarını gösteriyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yatağa bağımlı hastalara yerinde sağlık raporu verme projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aylin Eldeniz / Posta.com.tr Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden zaman zaman açıklamalarda bulunuyor. En son dikkat çeken paylaşımları arasında ise online rapor verme projesi yer alıyor.

Haberin Devamı

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

'ONLINE SAĞLIK KURULU RAPORU UYGULAMASI 

10 ilde başlayıp 81 ile yaygınlaştırılan ve sağlık kurulu raporu vermeye yetkili tüm hastanelerimizde uygulanan eve, yatağa bağımlı hastalara yerinde sağlık raporu verme projesi sonuçlarını gösteriyor. Zor durumdaki hastalar zahmetten uzak' ifadelerine yer verdi.

e - RAPOR ADIMLARI

Yatağa Bağımlı Kişiler İçin Durum Bildirir Rapor Bileşeni, vatandaşların kayıtlı oldukları aile hekimlerine müracaat ederek sağlık muayenelerinin gerçekleştirilmesine imkân sağlamaktadır.

Muayene sayfasına, Kayıt Ekranındaki bilgiler 

T.C. kimlik numarası, Adı/soyadı, Baba adı, Doğum tarihi, Cinsiyet, Telefon, Adres 
otomatik olarak gelmektedir. 

Haberin Devamı

Hastaya ait Tıbbi Gerekçe bilgileri aile hekimi tarafından Tıbbi Gerekçe alanına girilir. Sonuç kısmında Hastalık nedeniyle ya da engellilik nedeniyle yatağa bağımlı seçeneklerinden biri seçilir. Yatağa  kısmında “Geçici” ya da “Kalıcı” seçeneklerinden biri seçilir.

Bu aşamada aile hekimi tarafından tüm bilgilerin doğruluğu kontrol edilerek rapora onay veriyor ise İmzala butonuna basılarak rapor imzalanır.

İmzalanan rapor Tarafımdan Verilmiş Raporlar ekranında listelenir.

Rapor Ön İzlemede kontroller tamamlandıktan sonra e-imza kullanılarak rapor süreci tamamlanır.