Beden Sağlığı Parmak şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Şişme için hangi doktora gidilir?

Parmak şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Şişme için hangi doktora gidilir?

Paylaş
Parmak şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Şişme için hangi doktora gidilir?

Zeytinyağı veya hardal yağı kullanmak parmak şişmesini ortadan kaldırabilir. Ayrıca gün içerisinde birkaç defa masaj uygulaması da oldukça önemlidir. Parmak şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Şişme için hangi doktora gidilir? Parmak şişmesine hakkında merak edilenler.

Doğal bazı kaynakları değerlendirmek suretiyle parmak şişmesini gidermek mümkün. Tabii bundan önce mutlaka bir uzman doktora görünmek en önemli husustur. Böylece probleme bağlı olarak gerekli tedavi yöntemleri, sıralı ve aşamalı bir şekilde ele alınır. Diğer yandan hardal yağı ile zeytinyağı üzerinden kullanım oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

PARMAK ŞİŞMESİNE NE İYİ GELİR?

Parmak şişmesini geçirmek için öncelikle uzman bir doktora gitmek gerekir. Çünkü yapılacak olan tedavi yöntemi probleme bağlı şekilde ele alınır. Hem fizik tedavi hem de ilaç ve benzeri tedaviler sürece bağlı şekilde değerlendirilir. Bununla beraber özel uygulama dahilinde hardal yağı veya zeytinyağı kullanarak ilgili bölgede şişmeyi engellemek mümkün. Bu konuda mikrodalgada bu yağları ısıttıktan sonra, dikkatli bir şekilde bölgeye sürmek gerekir. Bu işlemin yanında yine ilgili bölgeye yapılacak olan masaj, parmak şişmesinin önemli oranda azalmasına fırsat verebilir.

PARMAK ŞİŞMESİ NASIL GEÇER?

Belli başlı bazı yöntemleri sıralı bir şekilde kullanmak suretiyle bitkisel olarak parmak şişmesine çözüm bulmak mümkün.

Haberin Devamı

- Öncelikle hardal yağı ve zeytinyağının mikrodalga fırında ısıttıktan sonra, ilgili bölgeye sürülebilir.

- Elma sirkesi kullanılabilir.

- Her gün düzenli şekilde ilgili bölgeye masaj yapılabilir.

- Soğuk ve sıcak su kompresi önemlidir.

- Parmak egzersizi yapılmalıdır.

Bu şekilde farklı bitkisel ve doğal yöntemleri kullanarak, parmak şişmesine önemli oranda azaltmak mümkün. Hatta düzenli şekilde gerçekleştiği vakit parmak şişmesine tamamen ortadan kaldırma şansı da elde edilebilir. Tabii bu yöntemler alternatif olarak değerlendirilmelidir. Öncelik her zaman ilgili doktor kapsamında gerekli tedavi yöntemlerinin ele alınmasıdır.

PARMAK ŞİŞMESİ İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

Parmak şişmesi ile karşı karşıya kalan hastalar, genel olarak dahiliye, yani iç hastalıkları bölümüne gider. Aynı zamanda enfeksiyon hastalıkları bölümüne de gitme şansı bulunmaktadır. Duruma bağlı olarak yine ortopedi bölümü üzerinden tedavi yöntemleri ele alınabilir. Hastane bünyesinde bu bölümler birbiriyle iletişimi dahilinde sevk gerçekleştirebilir. Bu durum kişinin yaşamış olduğu hastalık ve parmak şişmesinin meydana geldiği duruma bağlı şekilde değişkenlik gösterebilir.

PARMAK ŞİŞMESİ NEDEN OLUR?

Parmaklarda meydana gelebilecek olası şişmeler genelde kireçlenme ya da iltihaplanma ile birlikte olabilir. Aynı zamanda parmağa gelecek olan sert bir darbe ile yine parmağın farklı bölgelerinde şişme ortaya çıkabilir. Hassas olan parmak eklemleri böyle durumlarda hızlı bir şekilde etkilenir. Eğer durum yumuşak ve ağrıya duyarlıysa, o vakit tedavisi kolay yapılacak bir iltihaplanma söz konusudur.

Haberin Devamı

PARMAK ŞİŞMESİ TEHLİKELİ Mİ?

Parmak şişmesi farklı sebeplerden dolayı meydana gelebilir. Ancak bununla beraber herhangi bir ciddi tehlikesi olmadığını söylemek mümkündür. Tabii bunu tam olarak tespit edebilmek için önce uzman bir doktor kontrolünde tespit yapılması gerekir. Bununla beraber hem doktor kontrolü bünyesinde hem de bitkisel çözüm yöntemleri dahilinde parmak şişmesi ortadan kaldırılır. Erken tespit ve teşhis için öncelikle mutlaka ilgili doktor bünyesinde tetkik ve teşhislerin yapılması gerekir. Daha sonra rahatsızlığa bağlı olarak farklı tedavi yöntemleri ele alınabilir.