Tavuk etinin taze olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Kırmızı ete oranla daha fazla tüketilen et türleri arasında yer alan tavuk eti, gıda zehirlenmesine neden olan en önemli gıdalar arasında yer alıyor. Peki özellikle yaz aylarında tavuk etinden zehirlenmemek için nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
Tavuk etinin saklanma koşulları oldukça önemli. Aksi halde kolaylıkla bozulabilir ve bozuk tüketilen tavuk eti ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.
İşte tavuk eti satın alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
1-SON KULLANMA TARİHİ
Açıkta satılan tavukların satın alınması genellikle önerilmiyor. Tavuk eti satın alırken etiketli olmasına ve son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerekli. Tavukların son kullanma tarihine 3 günden fazla kalmış olmasına dikkat etmelisiniz.
Tavuklar erken bozulma gösterebiliyor. Bunun dışında sulu kesim yapılan yani altında ped olan tavukları tercih etmeyin. Eve gidene kadar bozulma ihtimali olabilir.
2-RENGİNE DİKKAT EDİN
Tavuk etinin rengine bakarak taze olup olmadığını anlamak mümkündür. Rengi pembe beyaz olan tavuğun eti gayet sağlıklıdır. Ancak derisi sarıya çalan ve gri renge dönüşmüş olan tavuk etini tüketmeyin.
3- KOKLAYIN
Tavuğun bozulduğunu daha çabuk anlayabilmek için ilk olarak koklamanızı öneriyoruz. Bozulmaya başlamış bir tavuk ekşimsi ve ağır bir koku salmaya başlar. Bu durumda kesinlikle uzak durun.
4-DIŞ GÖRÜNÜMÜNE BAKIN
Tavuğun üzerinde bulunan mukozayı andıran yapışkan bir sıvı bulunuyorsa o tavuğu kesinlikle yemeyin..
- Az çalışması da sorun çok çalışması da: Tiroid bezine aman dikkat!
- Uzmanı uyardı: Ufak bir ağrıyla başlayıp sinsi sinsi ilerliyor!
- İlkbaharda alerji şikayetleri artmaya başladı: Hapşırma, kaşıntı, kızarıklık
- Kilo veremiyorum diyorsanız dikkat: Sebebi huzursuz bağırsak sendromu olabilir
- Uzmanı uyardı: Kemik erimesi sinsi ilerliyor