Beden Sağlığı Tavuk etinin taze olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tavuk etinin taze olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Paylaş
Tavuk etinin taze olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kırmızı ete oranla daha fazla tüketilen et türleri arasında yer alan tavuk eti, gıda zehirlenmesine neden olan en önemli gıdalar arasında yer alıyor. Peki özellikle yaz aylarında tavuk etinden zehirlenmemek için nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Tavuk etinin saklanma koşulları oldukça önemli. Aksi halde kolaylıkla bozulabilir ve bozuk tüketilen tavuk eti ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.

Haberin Devamı

İşte tavuk eti satın alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:

1-SON KULLANMA TARİHİ

Açıkta satılan tavukların satın alınması genellikle önerilmiyor. Tavuk eti satın alırken etiketli olmasına ve son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerekli. Tavukların son kullanma tarihine 3 günden fazla kalmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Tavuklar erken bozulma gösterebiliyor. Bunun dışında sulu kesim yapılan yani altında ped olan tavukları tercih etmeyin. Eve gidene kadar bozulma ihtimali olabilir.

2-RENGİNE DİKKAT EDİN

Tavuk etinin rengine bakarak taze olup olmadığını anlamak mümkündür. Rengi pembe beyaz olan tavuğun eti gayet sağlıklıdır. Ancak derisi sarıya çalan ve gri renge dönüşmüş olan tavuk etini tüketmeyin.

3- KOKLAYIN

Tavuğun bozulduğunu daha çabuk anlayabilmek için ilk olarak koklamanızı öneriyoruz. Bozulmaya başlamış bir tavuk ekşimsi ve ağır bir koku salmaya başlar. Bu durumda kesinlikle uzak durun.

Haberin Devamı

4-DIŞ GÖRÜNÜMÜNE BAKIN

Tavuğun üzerinde bulunan mukozayı andıran yapışkan bir sıvı bulunuyorsa o tavuğu kesinlikle yemeyin..