Beden Sağlığı Tilya kürü nasıl yapılır? Tilya kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Tilya kürü nasıl yapılır? Tilya kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Paylaş
Tilya kürü nasıl yapılır? Tilya kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Zayıflamak ve ideal kiloya ulaşmak her insanın hayalidir. Kilo vermek için farklı yöntemler deneyen insanlarda vardır. Sırf bu uğurda sağlığını tehlikeye atan kişilerin sayısı da bir hayli fazladır. Bir risk oluşturmayıp sağlıklı kilo verebilmek için doğal yöntemler en iyi seçenekler arasındadır. Tilya kürü de sağlıklı yöntemler arasındadır. Tilya kürü nasıl yapılır? Faydaları ve kullanımı nasıldır sizler için derledik.

Tilya kürü mevsiminde yetişen doğal bitkiler ile yaz aylarında yapılır. Tamamen doğal yöntemlerle hazırlanan bir karışımdır. Bu kür ile fazla kilolardan kurtulabilir ve ideal vücut ölçüsüne ulaşabilirsiniz. Hem de sağlığınızı riske atmadan zayıflayabilirsiniz.

Haberin Devamı

TİLYA KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Haziran ve Ağustos aylarında yetişen ıhlamur bitkisi kullanılarak tilya kürü hazırlanır. İçeriğindeki doğal özler ve besleyiciler ile herkesin yardımına koşan tilya kürü, sağlıklı kilo verme yöntemleri arasındadır. İnsanlar tilya kürünü kilo verme yöntemi olarak kullansa da düzenli kullanımda daha sağlıklı vücuda kavuşulduğu gözlenmiştir. Bu kür metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımı sağlar ve toksinleri kısa süre içerisinde atar.

TİLYA KÜRÜ YAPILIŞI

Tilya kürünü hazırlayabilmek için ilk olarak gerekli malzemeler temin edilmelidir. Bu kürde ihtiyacınız olan malzemeler şu şekildedir;

- 2 yemek kaşığı ıhlamur

- 1 yemek kaşığı altın otu

- 8 veya 10 yaprak kuşburnu

- Yarım litre su

Tilya kürünün yapılışı oldukça basittir. İlk olarak tencerede yarım suyu kaynatarak başlayabilirsiniz. Sonrasında kaynar suya altın otunu eklemelisiniz. Ardından ıhlamur ve kuşburnunu ekleyerek karışımın homojen kıvama gelmesini bekleyin.

Haberin Devamı

Malzemeleri eksiksiz bir şekilde ekledikten sonra 10 dakika kaynama işlemi yapıp, tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakabilirsiniz. Cam saklama kabına ekleyip oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından tüketmeye başlayabilirsiniz.

TİLYA KÜRÜ FAYDALARI

Tilya kürünün faydaları denildiği zaman akıllara gelen ilk şey vücudu daha işlevsel hale getirmesidir. Zararlı alışkanlıklar ve sağlıksız yaşamın getirdiği birtakım olumsuzluklar vardır. Bu olumsuzluklar kötü sindirim sistemi, zayıf bağışıklık sistemi ve yavaş metabolizma şeklindedir. Kür bu sorunları tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Bununla beraber tilya kürü doğal yağ yakma yöntemleri arasında bulunur ve vücudunuzu ideal şekle gelmesine yardımcı olur. Bel, basen ve göbek yağları yakılması zor kısımlardır. Bu kür ile oradaki yağlar kısa süre içerisinde ortadan kaybolur. Sindirim sistemini düzenler ve oluşan ödemi yok edip, yenilerin oluşmasını engeller. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kendinizi daha dinç ve canlı hissedebilirsiniz.

TİLYA KÜRÜ KULLANIMI

Tarifi kullanarak hazırladığını tilya kürünü 6 saat aralıklar ile kullanabilirsiniz. Uzmanların her seferinde bir su bardağı tüketmenizi öneriyor. Böylelikle düzenli sindirim sistemine sahip olabilirsiniz. Her doğal kürde kullanırken ara vermeniz gerekir.

Haberin Devamı

Bu durum tilya kürü içinde geçerlidir. Alışkanlık haline getirip, sürekli kullanmak önerilmez. Sağlıklı yaşamı benimsemek ve düzenli aralıklar ile kullanmak daha önemlidir. Böylelikle faydasını görebilirsiniz.