Beden Sağlığı Tünelin sonunda ışık göründü

Tünelin sonunda ışık göründü

Paylaş
Tünelin sonunda ışık göründü

Aralık 2019’dan bu yana hayatımızı kökünden değiştiren koronavirüse karşı umut verici bir haber geldi. DSÖ Başkanı Ghebreyesus, dünyanın koronaya karşı en güçlü konumunda bulunduğunu ancak mücadelenin bırakılması halinde durumun yeniden kötüleşebileceğini söyledi.

Bugüne kadar dünya genelinde 615 milyon 656 bin 758 kişi koronavirüse yakalandı. Koronadan ölenlerin sayısı 6 milyon 523 bin 763’e ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Aralık 2019’da ortaya çıkan ve 2 yılı aşkın süredir hayatımızda köklü değişikliklere neden olan koronayı durdurmak için dünyanın hiçbir zaman daha iyi bir konumda olmadığını, ancak bunun savaştan vazgeçmek için ‘en kötü zaman’ olduğu anlamına geldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

YÜZDE 28 DÜŞÜŞ

İsviçre Cenevre’de konuşan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus, geçen hafta koronadan ölüm sayısının Mart 2020’den bu yana en düşük seviyeye indiğini söyledi. Ancak Ghebreyesus, mücadeleyi bırakmanın durumu tersine çevireceğini açıkladı. Birleşmiş Milletler (BM) sağlık ajansı, koronadan ölümlerin geçen hafta dünya çapında 11 binin altına inerek yüzde 22 düştüğünü açıkladı. Geçen hafta görülen yeni vaka sayısı yüzde 28’lik düşüşle 3.1 milyon oldu.