Beden Sağlığı Ümitcan 7 kişiye can oldu

Ümitcan 7 kişiye can oldu

Paylaş
Ümitcan 7 kişiye can oldu

İstanbul’da evinde beyin kanaması geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki Ümitcan Altuğ’un yakınları tarafından bağışlanan organları 7 kişiye hayat verdi

Bilgisayar mühendisi Ümitcan Altuğ (38), Ümraniye’deki evinde geçen hafta beyin kanaması geçirdi. Evli ve bir kız çocuğu babası Ümitcan Altuğ önce Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Ümitcan Altuğ’un beyin ölümü gerçekleşti.

AİLESİ TÜM ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Koordinatör Ayşe Özkan’ın yaptığı görüşmenin ardından Eşi Hüda, annesi Bahriye ve ablası Başak Altuğ Ümitcan Altuğ’un tüm organlarını bağışladı. Bu dakikadan itibaren zamana karşı yarış başladı. Altuğ’un organlarının uyduğu hastalar tek tek evlerinden çağrıldı.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Prof.Dr. Ayhan Dinçkan tarafından yapılan operasyonla karaciğeri ve böbrekleri Tekirdağ ve İstanbul'da yaşayan 3 hastaya nakledildi. Operasyonu gerçekleştiren Prof.Dr. Ayhan Dinçkan, “Hastalarımızın sağlık durumu çok iyi” diye konuştu.

SON EVREDEYKEN HAYAT BULDU

Ümitcan Altuğ’un kalbi yine Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Yrd.Doç.Dr. Mehmet Balkanay tarafından Kocaeli’nden gelen ve son evre kalp yetmezliği yaşayan bir hastaya, akciğerleri Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki başka bir hastaya, kornealar ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara nakledildi. Organları ile hayat bulan hastalar bağışçı Altuğ ailesine teşekkür etti.

Haberin Devamı