Beden Sağlığı Yabancı hastaların tercihi artık Türkiye oluyor

Yabancı hastaların tercihi artık Türkiye oluyor

Paylaş
Yabancı hastaların tercihi artık Türkiye oluyor

Yabancı hastalar özellikle son yıllarda saç ektime, estetik, diş tedavisi gibi işlemler için Türkiye’yi tercih ediyor. Bununla birlikte üroloji alanı da sağlık turizminin arttığı bir alan haline geldi. Özellikle kanser alanına yönelik son teknoloji tedavi yöntemlerinin kullanılması yurt dışı hasta talebinin artmasına neden oluyor.

Ülkemizde gün geçtikçe gelişen nitelikli sağlık hizmetleri ve gelişmiş sağlık turizmi anlayışı, ülkemize dünyanın dört bir yanından tedavi amacıyla turistlerin gelmesine neden oluyor. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Yanaral, artık Üroloji alanında da yurt dışı hasta talebinin hızla arttığını belirterek, Türkiye’nin yüksek tıbbi teknolojiye sahip olması ve sağlık hizmetlerinin maliyetlerinin nispeten uygun olması nedeniyle sağlık turizmi konusunda ciddi bir potansiyeli bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yanaral, Üroloji alanında da yurt dışı hasta talebinin gün geçtikte arttığını vurgulayarak, “Kanser hastalarına yönelik uyguladığımız robotik ameliyatların yüksek başarı ve uygun maliyeti yabancıların ülkemizi tercih etmesini sağlıyor. Ayrıca taş hastalığında olan yüksek tecrübemiz ve ameliyathanelerimizin teknolojik olanakları, prostat büyümesinde her tür lazer ile yapılan kapalı ameliyatlar, genital estetik ile tüm genital şekil bozukluklarının giderilmesi,  bazı ülkelerde tedavisi yapılamayan üretra darlıklarının açık ameliyatı olan üretroplasti ve mesane çalışma bozukluklarında uyguladığımız mesane pili en çok talep aldığımız durumlar.” dedi.

Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda ciddi bir potansiyeli var

Haberin Devamı

Yabancıların Türkiye’yi tercih etme nedenlerini de açıklayan Dr. Yanaral, “Türkiye’nin, dünya standartlarında hastanelere, son derece nitelikli sağlık personeline, yüksek tıbbi teknolojiye sahip olması ve sağlık hizmetlerinin maliyetlerinin nispeten uygun olması nedeniyle sağlık turizmi konusunda ciddi bir potansiyeli bulunuyor. Türkiye’deki sağlık turizmi sektörü̈ en başta coğrafi konumu avantajını kullanarak Ortadoğu-Asya, Avrupa ve Afrika’ya ulaşabilme, maliyet ve turizm avantajı ile global sağlık turizmi pastasından daha fazla pay alabilme potansiyeline sahip.

Seyahat kolaylığı ve maliyet avantajı da etkili oluyor

Ayrıca ülkemizdeki doktorların alanlarında yetkin, güncel uygulamalara hâkim, uluslararası tanınırlığının olması, sağlık tesislerinin imkanlarının fazla, dünya standartlarında teknolojik ekipmanlara sahip olması tercih edilmekteki en önemli etkenler. Seyahat kolaylığı, maliyet avantajı, yüksek memnuniyet düzeyi, arkadaş̧ tavsiyesi, kültürel özellikler, yasal ve etik sınırlamalar da bu tercihteki etkenler arasında yerini alıyor.

Hasta gelip iyileşip ülkesine dönen hasta sayısı artıyor

Öte yandan kendi ülkesi haricinde komşu ülkelerde tedavi arayışında olan ancak bir sonuç alamayıp bize başvuran ve tarafımızdan tedavisi yapılan birçok hasta var. Son dönemde idrar yapamaz ve sondalı halde bize başvuran ve mesane pili ameliyatı sonrası kendi idrar yapar halde ülkesine dönen hastalarımızın sayısında bir artış var.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yabancı hasta profilinden de bahseden Yanaral, “Yabancı hastalar çok kozmopolit bir grubu oluşturuyor. Farklı coğrafyadan ve farklı ülkelerden her sosyokültürel seviyeden insanlar başvurabiliyor. Ancak samimiyet arttıkça bir kısmının ülkelerinde yüksek bürokraside görev aldığı veya tanındık iş insanları ve popüler isimler olduğunu öğreniyoruz.  Yaz turizminde olduğu gibi devlet destekli sağlık turizmi reklamlarının yapılarak sağlık tesislerimizin ve doktorlarımızın kalitesinin ön plana çıkarıldığı tanıtımların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca sağlık turizmi alanında hizmet veren kuruluşların belirli kriterler dahilinde hizmet verdiği ve hasta haklarının yasal düzenlemeler ile koruma altına alındığı vurgulanması gereken önemli konulardır. En doğru şekilde yapılacak olan bu tür tanıtımlar hastalar üzerinde olumlu etki edecek ve bir güven oluşturacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı