Yer fıstığı kalbe iyi geliyor
Yer fıstığının kalp-damar hastalıklarını önleyebileceği belirlendi. Araştırmaya göre yer fıstığı, ani ölüm riskini yüzde 17-21 arasında azaltabilir. Ancak bu etkide tüketilen fıstık miktarı önemli
05 Mart 2015 , Perşembe 16:14
Amerikalı bilim adamlarının maddi durumu kötü olan 70 binden fazla Amerikalı ve 130 bin Çinlinin katıldığı araştırması, yer fıstığının kalp-damar hastalıkları riskini azaltabileceğini gösterdi.
Araştırmayı yürüten bilim adamlarından Hung Luu, tüketilen miktara göre yer fıstığının ani ölüm riskini yüzde 17-21, kalp-damar hastalıklarından ölüm riskini ise yüzde 23 -38 azaltabileceğini vurguladı.
Hung Luu, fiyatı diğer kabuklu yemişlere göre daha uygun olan yer fıstığının haftada 30 gram tüketilmesinin bile kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlayabileceğini belirtti.
Araştırmaların sonuçları, "Internal Medicine" dergisinde yayımlandı.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Aralıklı oruç diyeti yapanlar dikkat! Son araştırma şoke etti: Kalp hastalığından ölüm riskini yüzde 91 artırıyor
- Baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik deyip geçmeyim: En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor
- Aman dikkat! Solunum yolu hastalığı olanlar dışarı çıkmaktan kaçınsın!
- Kene ısırıklarına dikkat! Yanlış müdahale ölüme götürüyor
- Uzmanı uyardı: Covid aşısı olmayanlarda kalp krizi riski!