Beden Sağlığı Zeytinyağında incir kürü nasıl yapılır? Zeytinyağlı incir kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Zeytinyağında incir kürü nasıl yapılır? Zeytinyağlı incir kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Paylaş
Zeytinyağında incir kürü nasıl yapılır? Zeytinyağlı incir kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Kuru incir birçok faydası bulunan ve zeytinyağı ile birlikte özleştiği zaman insana yarar sağlayan kürler arasında bulunmaktadır. Bu kürlerin yapılışı çok kolay olduğu için birçok insan sürekli ve aktif bir şekilde kürü yapıp evinde bulundurmaktadır. Vitamin ve mineral deposu olduğundan dolayı da herkesin işine yaramaktadır. Yapılışı ve bekletilme süresi oldukça pratik olduğu için kür sürekli olarak tüketilebilmektedir. İşte merak edilen tüm detaylar.

Kurutulmuş meyveler ile birlikte en şifalı dolu özelliklere sahip olduğundan dolayı mis kokulu zeytinyağı ile birlikte buluşmaktadır. Şifası çok fazla olduğu için de en doğal iki malzemenin bir araya gelmesi ile birlikte kavanozda buluşmaktadır. Çoğunlukla kabızlık sorunu yaşayan bireylerin evinde muhakkak olmazsa olmazlar arasında yerini almaktadır.

Haberin Devamı

ZEYTİNYAĞINDA İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Bu kürü hazırlamak için belli başlı malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu malzemeler 250 gram olabilecek şekilde kuru incir, kesinlikle saf bir zeytinyağı aynı zamanda küçük bir kavanoz olmaktadır. Kişi sayısına göre malzemeler artıp azalabilmektedir. Kişi ilk önce kuru inceleri güzelce yıkayarak kürün başlangıcına başlamaktadır.

Yıkadığı kurutulmuş incileri muhakkak temiz bir bez ile birlikte silerek tamamen kurumasını beklemektedir. Kuru incirleri tek tek dilimleyerek kavanoza atmaktadır. Dilimlenmiş olan bu incirlerin üzerine zeytinyağı ekleyerek incirlerin tam olarak kapatılması sağlanmaktadır.

Sonrasında ise kavanoz kesinlikle hava almayacak şekilde kapatılarak karanlık ve oldukça serin bir bölgeye alınarak 4-5 gün boyunca bekletilmektedir. Bu kür bekledikten sonra hazır hale gelebilecek şekilde bir kıvam almaktadır.

Haberin Devamı

Hazır olduktan sonra kürün tüketimi aç karnına sabah ya da akşam olabilecek şekilde yapılabilmektedir. Yaklaşık olarak 2-3 dilim ile birlikte tüketilmesi insana fazlasıyla faydalı olmasını sağlamaktadır. Aradan 4-5 gün geçtikten sonra kürü tekrar uygulamaya kişi başlayabilmektedir.

ZEYTİNYAĞLI İNCİR KÜRÜ YAPILIŞI, FAYDALARI VE KULLANIMI...

Kullanıldığı alanlara ve bölgelere bakıldığı takdirde özellikle kabızlık alanına çok fazla iyi gelip doğal bir çözüm olarak bilinmektedir. Bağırsak hareketlerini hızlandırdığından dolayı sağlık açısından destek olduğu görülmektedir. Metabolizmayı büyük oranda hızlandırarak zayıflamak isteyenlere yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak tüketilmesi ile birlikte öksürük sorunlarını ortadan kaldırmaktadır.

Çoğunlukla kolesterol ile ilgili sorun yaşayan bireylerin kolesterollerini dengelemesine yardımcı olmaktadır. Uzun vadede yaşanabilecek olan kalp ya da damar hastalıkları ile ilgili problemleri ve riskleri ortadan kaldırmaktadır. En başta olmak üzere ağız ya da sağlıkla ilgili olumsuz tüm etkileri yok ettiği bilinmektedir. Hafızayı güçlendirerek beyin sağlığı için olumsuz gelebilecek tüm problemleri ortadan kaldırmaktadır.

Kemik ve eklem ağrılarını azaltarak cildi güzelleştirmeyi sağlamaktadır. Uzun vadeli kullanıldığı takdirde ciddi oluşabilecek tüm kırışıklıkları yok ederek cildin ilk günkü gibi tazeliğini korumasına yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

Özellikle hamilelik süreçlerinde problem yaşayan kişilerin hamileliğini kolaylaştırdığı bilinmektedir. Bununla birlikte sabah kahvaltılarında tüketilmesinde bolca fayda bulunmaktadır. İçerisinde barındırdığı lifler sayesinde sindirim sistemini kolaylaştırarak kanser türevli hastalıkları yenmektedir.