Cinsel Sağlık Cinsel ilişki öncesi sık yapılan hatalar nelerdir?

Cinsel ilişki öncesi sık yapılan hatalar nelerdir?

Paylaş
Cinsel ilişki öncesi sık yapılan hatalar nelerdir?

Cinsellik, ilişkilerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesini sağlayan, son derece önemli bir olgu olarak öne çıkıyor. İlişkinin temelinde yer alan cinselliği bitiren, ilişkiden verim almayı engelleyen pek çok dış etkene de rastlanabiliyor. Cinselliğin bitmesine neden olan o 5 hatayı yapanlar ikili ilişkilerinde kaybetmeye mahkum oluyor.

Doğru bilinen bazı yanlışlar, birliktelik kaygısı gibi sık görülen durumların hemen hepsi ilişki sırasında gösterilecek olan performansın düşmesine neden olabiliyor. İşte cinsel performansı yakından etkileyen ve sık yapılan o hatalar!

Haberin Devamı

 

BESLENME DÜZENİNE DİKKAT ETMEMEK
Cinsel ilişkide performansın ve karşılıklı isteğin en üst seviyede olması için dengeli beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Bu noktada özellikle performansı düşüren ve ilişkiden alınacak verimi engelleyen gıdaların tüketilmesi, karşılıklı olarak isteğin düşmesine de neden olabileceği için önerilmiyor.

Örneğin; karnabahar gibi gaz yapan gıdalar yahut işlenmiş etler gibi kötü kokuya neden olabilecek besin kaynaklarının tüketilmesi performansı düşürme ve ilişkiden soğutma noktasında etkili olabiliyor. Bu durumu engellemek için tüketilen gıdalara dikkat edilmesi önem taşıyor.

 

YETERLİ UYKUNUN ALINMAMASI
Yeterli miktarda uyunmaması da tıpkı diğer etkenler gibi cinsel performansın ve isteğin düşmesine neden oluyor. Yeterli enerjiyi depolayamayan vücut, bu aktiviteyi bir zorunluluk olarak görme eğiliminde olacağı için de cinsel isteksizlik baş gösterebiliyor.

Haberin Devamı

Yeteri kadar uyumayan, vücudunda enerji depolamayan kişilerin aynı zamanda cinselliğe karşı bir soğukluk göstermesi de muhtemel görülüyor.

 

KONUŞMAYI ERTELEMEK / KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE İSTEKLERİ BELİRTMEMEK
Karşılıklı istekleri belirtmemek, cinsel performanstan maksimum verim alınmasını engelleyerek çeşitli sorunların oluşmasına neden olabiliyor. Zaman içerisinde iletişimin az tutulduğu ilişkilerde kişiler karşılıklı olarak rol yapma ve isteksizlik gösterme eğiliminde oluyor.

Cinsel ilişkiden maksimum haz ve verim alınması adına partnerlerin isteklerini birbirlerine belirtmesi, kişisel düşüncelerini açıklaması önem taşıyor.

 

ÖN ETKİLEŞİMİ KISA TUTMAK
Cinsel ilişki başlangıcında yaşanan ön etkileşim, flörtleşme ve sevgiyi yayma yollarını kısıtlı tutmak, birliktelik sırasında karşılıklı olarak zorlanmalar meydana getirebiliyor. Özellikle de birliktelik başlangıcını gerçekleştirirken pelvik bölgede ve rahim kanallarında bir zorlanma olmaması adına ön etkileşim süresine özen göstermek gerekiyor.

 

HİJYENE GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERMEMEK
Hijyen, karşılıklı isteğin azalmasını sağlayan en önemli kriter olarak öne çıkıyor. Pek çok kişinin ilişki öncesinde yapmış olduğu en büyük hata hijyene gerekli özeni göstermemek oluyor. Dişleri fırçalamak, özel bölgeleri temizlemek, duş almak, deodorant sıkmak gibi temel hijyen kurallarını gerçekleştirerek cinsel performansı olumlu yönde etkilemek mümkün oluyor.

Haberin Devamı