Cinsel Sağlık Libidoyu arşa çıkaran bitki! 2 bin yıldır afrodizyak olarak kullanılıyor: Ünlü isimler kapış kapış alıyor

Libidoyu arşa çıkaran bitki! 2 bin yıldır afrodizyak olarak kullanılıyor: Ünlü isimler kapış kapış alıyor

Paylaş
Libidoyu arşa çıkaran bitki! 2 bin yıldır afrodizyak olarak kullanılıyor: Ünlü isimler kapış kapış alıyor

Daha çok Peru'da yetişen ve tüm dünyada libidoyu arşa çıkarmasıyla meşhur olan maca bitkisi, son dönemlerde ünlüler camiasında da epey popüler bir hale geldi. Macanın cinsel gücü arttırmasının yanı sıra solunum yolu hastalıklarına da iyi geldiği konuşuluyor.

Bazı uzmanlar, maca tüketen bireylerin doğurganlığının, tüketmeyenlere nazaran daha yüksek olduğu yönünde araştırmalardan söz etseler de, bu konuda yeterli bir kanıt yok.

Haberin Devamı

Cinsel gücün yanında ruh sağlığına da faydaları olduğu konuşulan maca bitkisi, yüksek lifli yapısıyla da dikkat çekiyor. Macada C vitamini, bakır ve demir dahil olmak üzere pek çok faydalı bileşen bulunuyor. Bitkinin kökü, kapsül ya da toz halinde tüketilebiliyor. Macayı düzenli kullananlar, smoothielere ve bitki bazlı sütlere ekliyor.

2 BİN YILDIR DOĞAL İLAÇ GÖREVİ GÖRÜYOR

Maca, solunum rahatsızlıklarını giderdiği gibi eklem ağrılarını da azaltıyor. 2 bin yıldır doğal bir ilaç olarak kullanılan macanın, cinsel işlevi ve doğurganlığı arttırdığı yönünde sınırlı araştırmalar bulunuyor. 2010 yılında yapılan bir araştırma, macanın erkeklerde erektil disfonksiyonu iyileştirebileceğini ve menopozdaki kadınlarda enerji düzeylerini artırarak cinsel işlev üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabildiğini buldu.

Haberin Devamı

''HALÜSİNASYONA SEBEP OLABİLİR''

Warwick Üniversitesi'nde görev alan bitki uzmanı Joshua Gibbs, bilinçli tüketiminde halsizliğe ve depresyona iyi gelen macanın, kontrolsüz kullanıldığında faydadan çok zarar getirebileceğini anlattı. Joshua Gibbs, ''Macanın bazı insanlarda ruh hali değişiklikleri, kaygı, halüsinasyon ve hatta bağımlılık davranışları gibi psikolojik semptomlara neden olduğu biliniyor'' diyerek maca tüketiminde dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

JENNIFER ANNISTON DA MACA TÜKETİYOR

Bazı Hollywood yıldızları da maca takviyesi alıyor. Friends yıldızı Jennifer Aniston ve Victoria's Secret meleği Miranda Kerr, maca bitkisini smoothieye karıştırarak tükettiklerini açıklamışlardı.