Zihin Sağlığı Empat nedir, özellikleri nelerdir? Empat kişilik ne demek?

Empat nedir, özellikleri nelerdir? Empat kişilik ne demek?

Paylaş
Empat nedir, özellikleri nelerdir? Empat kişilik ne demek?

Empat sözcüğü empati ile bağdaşması ile dikkat çeker. Başka bir deyişle empat sözcüğü empatiden ortaya çıkmıştır. Anlam olarak ise iletişime geçilen bazı insanların duygularını kendi hayatında yoğun olarak hissetmek olarak bilinir. Sizler için Empat nedir, özellikleri nelerdir? Empat kişilik ne demek? Merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Empati kurmanın kişinin kendini başkasının yerine koymak olduğu bilinir. Empat ise bir kişinin sahip olduğu duyguları kendi hayatı içerisinde yaşamak olarak bilinir.

Haberin Devamı

Tabi bunu yapmak için o kişiyle iletişim kurmak lazımdır. Bu iletişim neticesinde empat kavramı ortaya çıkar. Etkileşim kurulan insanların sahip oldukları duyguların yoğunluğu ise son derece dikkat çekicidir.

EMPAT NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Empat, iletişim kurulan bir insanla aynı duygulara sahip olmak olarak bilinir. Bunu biraz açacak olursak eğer karşımıza farklı özellikler çıkar. Öncelikle empat olan kişiler duyarlı olmaları ile bilinirler. Zaten aşırı derecede duyarlı olan kişilerin empat olması mümkündür. Diğer türlü iletişim kurulan kişilerin duygularını hissetmek zora girer.

Empat olanlar sürekli olarak duyguları ile yaşamayı severler. Onlar için her şey hisse dayalıdır. Bundan dolayı sürekli olarak hissediyorum kelimesini kullanırlar.

Haberin Devamı

EMPAT ÖZELLİKLERİ İSE ŞÖYLEDİR;

  • Yüksek oranda duyarlılık,
  • Huzur ve barış yanlısı,
  • Yaşam alanındaki enerjileri hisseder,
  • İstediği an huzurlu ve mutlu olabilir,
  • Ezileni korur,
  • Rutine karşıdır.

Yukarıda yer alan empat özelliklerini daha da artırmak mümkündür. Burada önemli olan empat özelliklerinin benzer unsurlara dayanmasıdır. Özellikle empat kişiler kargaşadan hiç hoşnut olmazlar. Devamlı olarak kendilerini mutlu hissetmek isterler. İletişime geçtikleri kişileri de bu anlamda değerlendirerek hareket ederler. Yani karşıdaki kişiyi anlama konusunda son derece iyi oldukları görülür.

Empat özellikleri içerisinde yaratıcı olmakta yer alır. Çünkü bu kişiler diğer insanlara göre daha özgür düşünerek hareket ederler. Buda onlar geniş bir alan yaratmaya yarar.

EMPAT KİŞİLİK NE DEMEK?

İnsan kişilikleri birbirinden farklı olduğu için dikkat çekicidir. Bunun yanında empat kişilerin sayısı da giderek daha da artar. Ayrıca empat kişiler için duygusal kişilerdir yorumu yapmak mümkündür.

Hisleri ise oldukça kuvvetlidir. Sezgi ise onlar için önemli bir unsurdur. Bunun yanında dünyayı anlamak sezgileri bir pusula olarak kullanırlar. Buda son derece dikkat çeken bir özelliktir.

Empat kişiliğin oluşumu herkeste farklı olabilir. Hatta bazen bu özellik fark edilmeyebilir. Doğal olarak kişi acaba bende bir sorun mu var diye düşünmeye başlar. Ancak bu sorun değildir. Çünkü empat kişilik oldukça farklı olmaya yarar. Buda hissetmek ve bilmek gibi kavramları açığa çıkarır.

Haberin Devamı