Türkiye (Son Dakika) Sahte zabıtaya 5 yıl istendi

Sahte zabıtaya 5 yıl istendi

Paylaş
Sahte zabıtaya 5 yıl istendi

Hayvan pazarında kendisini zabıta olarak tanıtıp, 'tuvalet ve duşakabin yaptırmak üzere' para toplayan adama hapis şoku

Adana'da geçen Kurban Bayramı’nda hayvan pazarında kendisini zabıta olarak tanıtıp, kurbanlık satan besicilerden ’tuvalet ve duşakabin yaptıracağız’ diyerek 100’er lira isteyen ve 25 besiciden 50’şer lira para topladığı iddia edilen 50 yaşındaki Seyfi Kiper hakkında, ’dolandırıcılık’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Merkez Seyhan İlçesi’nin Yeşilyurt Mahallesi’nde geçen Kurban Bayramı’nda meydana gelen olayda, iddiaya göre, uzun süredir işsiz olan Seyfi Kiper, evinin yakınındaki kurbanlık hayvan pazarındaki besicilere kendisini zabıta olarak tanıtıp, "Buraya seyyar tuvalet, duşa kabin yaptıracağım. Beni belediye başkanı görevlendirdi" diyerek onlardan 100’er lira istedi. İstenilen paranın çok olduğunu söyleyen besiciler, 50 lira vermeyi teklif etti. Pazarlık sonunda 25 besiciden 50’şer lira alan Kiper, kabin yapılana kadar da Ömer Haluk Özuçak İlköğretim Okulu’nun tuvalet, su ve elektriğini kullanabileceklerini söyledi. Seyfi Kiper, makbuz isteyenlere de, "Bu iş için makbuz vermiyoruz. Size hizmet için yapılacak" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Bir süre daha pazarda dolaşan Seyfi Kiper, üniformalı gerçek zabıtaların kontrole geldiğini görüp yakalanacağını anlayınca, hızla uzaklaştı. Gerçek zabıtaların durumdan haberdar olup, ihbarı üzerine harekete geçen polis, Seyfi Kiper’i besicilerin verdiği eşkal üzerine yakaladı. Gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Seyfi Kiper, ifadesinde, "Ben belediye görevlisi olduğumu söylemedim ama sadece 9 kişiden para aldım" dedi. Seyfi Kiper, ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çalışmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne düşen iddianamede, sanık Kiber hakkında ’dolandırıcılık’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanık Kiper’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Mehmet KAYMAK/ ADANA, (DHA)