Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

28 Nisan 2020, Salı 17:01 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Patatesli röşti tarifi

Patatesli röşti tarifi

Patatesli röşti malzemeleri

  • 3 adet patates(haşlanmış, rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biber(doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber(doğranmış)
  • 1/2 demet taze soğan(doğranmış)
  • 100 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)

Patates röşti yapılışı

Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin.


Tahinli ballı gözleme tarifi

Tahinli ballı gözleme tarifi

Tahinli ballı gözleme malzemeleri

  • 2 adet yufka
  • 6 yemek kaşığı tahin helvası 
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı fındık

Tahinli ballı gözleme yapılışı

Tahin helvasını elinizle parçalayın. Yufkaları serin. Orta kısmına tahin helvası, tahin, bal ve fındığı serpin. Mektup gibi yufkayı katlayın ve her iki tarafını da güzelce pişirin.


Çılbır tarifi

Çılbır tarifi

Çılbır malzemeleri

  • 6 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pulbiber 
  • Kekik 
  • Tuz

Çılbır yapılışı

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.


Kalem börek tarifi

Kalem börek tarifi

Kalem börek malzemeleri

  • 1 paket üçgen yufka (24 adet)
  • Yada 3 büyük yufkadan 24 adet çıkacak şekilde bölün

Kalem börek içine:

  • 400 gram beyaz peynir
  • 5-6 dal maydanoz (arzu eden)

Kalem börek sosu:

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Kalem börek üzerine:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalem börek üzeri için:

  • Susam
  • Çörek otu

Kalem börek yapılışı

Kalem böreğin içerisine maydanoz koymak istiyorsanız, maydanozları ince ince kıyın ve peyniri ezerek içine karıştırın. Hazırlanan sos teker teker yufkaların içerisine sürülür ve peynirli iç harçtan yufkanın geniş tarafına koyulur. İki kenar hafif içe doğru kıvrılır ve sıkı bir şekilde sarılır. Pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sarılan börekler düzgünce dizilir. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı böreklerin üzerine sürülür. İsteğe bağlı çörek otu ve susam böreklerin üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.

Zeytin salatası tarifi

Zeytin salatası tarifi

Zeytin salatası malzemeleri

  • İstediğiniz miktarda yeşil zeytin
  • iki adet domates
  • 6-7 dal maydanoz
  • İsteğe göre iki tane yeşil soğan
  • Bir tutam tuz
  • Arzuya göre pul biber
  • Bir tutam kekik
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

Zeytin salatası yapılışı

İstediğiniz miktarlarda çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri bir servis tabağına ya da karıştırma kabına ilave edin. Ayrı bir yerde domatesi soyup ince ince doğrayın ve zeytinlere ilave edin. Ardından isteğe göre yeşil soğanı ve maydanozu da ince ince doğrayın ve ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağını ve pul biberi ilave edin harmanlayın.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Yeşil mercimek (Kara şimşek) tarifi: Kara şimşek nasıl yapılır?