Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

06 Mayıs 2020, Çarşamba 17:47 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Ev yapımı waffle tarifi

Ev yapımı waffle tarifi

Ev yapımı waffle malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Waffle servisi için:

  • 2 yemek kaşığı çikolata kreması
  • 2 yemek kaşığı fındık kreması
  • 5 adet çilek
  • 1 adet muz
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
  • 1/2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Ev yapımı waffle yapımı

Yumurta ve şekeri rengi açılıp, köpürene kadar çırpın. Üzerine süt, kabartma tozu, vanilin, un, tuz ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Waffle makinesini kızdırın ve yağlayın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne dökün. Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin. Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda kalarak pişen waffleları servis tabağına alın. Çikolata ve fındık kreması, çilek ve muz dilimleri ekleyip Hindistan cevizi, Antep fıstığı ve dövülmüş fındık serpiştirin.


Taze soğanlı omlet tarifi

Taze soğanlı omlet tarifi

Taze soğanlı omlet malzemeleri

  • 1 demet taze soğan
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tercihe göre baharat

Taze soğanlı omlet yapılışı

Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.


Talaş böreği tarifi

Talaş böreği tarifi

Talaş böreği malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan (ince yemeklik doğranmış)
  • 1 adet havuç (küçük küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ½ su bardağı bezelye
  • ½ su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru için;

  • 5,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Hamur ara katları için;

  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu

Talaş böreği yapılışı

İç harcı için;

Etinizi düdüklü tencerede 30 dakika pişirin. Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın. İçerisine zeytinyağını koyup ısıtın. Isınan yağınızın içerisine soğanları ilave edip yumuşayana kadar soteleyin. Havuçları ilave edin ve sotelemeye devam edin. Salçanızı ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin. Ardından bezelye ve et suyunu ilave edip kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.

Hamuru için;

Bir sos tenceresine tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyip tereyağını eritin. Ardından ocaktan alın. Bir karıştırma kabının içerisine un ve tuzu ekleyip karıştırın. Unun ortasını açıp su ve sirke ekleyin. Bir çatal yardımıyla karıştırın ve hamur kıvamına getirin. Tezgahınıza alın ve pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru un serptiğiniz tezgahınıza alın ve iki bezeye ayırın. Bir bezeyi açabildiğiniz kadar büyük olacak şekilde merdaneyle açın. Açtığınız hamurun ortasına tatlı tabağı yerleştirin ve tabağın kenarlarını merkez alarak 8 eşit parçaya bölün. Tabağın çevresini de kesin ve tabağı kaldırın. Ortadaki parçaya hazırladığınız yağ karışımını sürün ve diğer katları da üst üste gelecek şekilde yağlayarak katlayın. En üstte kalan parçayı yağlamayın. Kat kat olan parçaları tekrar merdaneyle büyük bir kare olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru 4’e bölün ve 4 eşit küçük kare hamur parçası oluşturun. Fırın tepsinize fırın kağıdı serin. Her karenin içerisine hazırladığınız iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatın ve katladığınız kısım tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ile süsleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 40 dakika pişirin.


Mısır unlu cevizli poğaça tarifi

Mısır unlu cevizli poğaça tarifi

Mısır unlu cevizli poğaça malzemeleri

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı mısır unu

Mısır unlu cevizli poğaça yapılışı

Hamur malzemesinde su ve ceviz haricinde tüm malzemeyi yoğuruyoruz ve yavaş yavaş suyu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Kıvam alan hamura en son kıyılmış cevizleri ekleyip 10 dakika dinlendiriyoruz. Fırını 175 derecede ısıtmaya başlıyoruz. Hamuru 18-20 bezeye bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerine bıçak yardımı ile artı şekli verip pekmezle çırptığımız yumurtayı sürüyoruz ve en son mısır unu serpip sıcak fırında pişiriyoruz.


Kabaklı tuzlu kek tarifi

Kabaklı tuzlu kek tarifi

Kabaklı tuzlu kek malzemeleri

  • 2 adet sakız kabağı
  • 2-3 sap taze soğan
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı köri

Kabaklı tuzlu kek yapılışı

Kabakları kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz. Bir tavada ayçiçek yağı ile 4-5 dakika kadar soteliyoruz. Ardından üzerine ince ince kıydığımız taze soğanları ekleyip 2-3 dakika daha soteliyoruz ve bir fiske tuz atıp ocaktan alıyoruz. Yumurta, labne peyniri, tuz ve köriyi çırpıyoruz. İçerisine unları ve kabartma tozunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpma işlemine devam ediyoruz. En son sotelediğimiz soğanlı kabakları ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın kabına alıp 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Nohutlu pilav tarifi: Nohutlu pilav nasıl yapılır?