Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü

Bütün gün oruçlu olacağınız için daha tok tutan bir sahur sofrası hazırlamaya özen gösteriyorsanız pratik sahur menüsü tam size göre. Eğer siz de bugün sahurda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız ve pratik sahur menüsü tarifleri arıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

08 Mayıs 2020, Cuma 16:36 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur sofralarına ne yapılabilir telaşları başladı. Eğer siz de sevdiklerine hazırlamak için sahur tarifleri arıyor ya da sahurda ne yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız "Sahurda ne yapabilirim, pratik sahur menüsü" haberimize bir göz atın.

Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü


Pırasalı börek tarifi

Pırasalı börek tarifi

Pırasalı börek malzemeleri

  • 4 dal pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 5 yufka
  • 1 yumurta
  • Yarım şu bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 paket labne
  • Tuz
  • Karabiber

Pırasalı börek yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. 1 çay bardağının yarısını tencereye dökün. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız pırasaları ekleyin. Pırasa kavrulurken kabuğu soyulmuş havucu rendeleyin ve pırasanın üzerine ekleyin. Kuş üzümlerini iyice yıkayıp suda bekletin. 10 dakika suda bekleyen üzümleri de tencereye ekleyip üzerine yarım çay bardağı su ekleyip,tuzu, karabiberi koyun ve kapağı kapatıp 15 dakika pişirin. Altını kapattığınız pırasa ılımaya başlayınca içine labne ekleyip iyice karıştırın. Düz bir zeminde yufkayı tam açın ve eşit bir şekilde iç harçtan döküp rulo şeklinde sarın. Sardığınız rulo yufkayı yuvarlak cam tepsiye kendi etrafında dönecek şekilde sıkıca yerleştirin. Bütün yufkalara bu işlemi uygulayın. Bir kapta yumurta yarım çay bardağı yağ ve sütü iyice çırpıp yufkaların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. 

Peynirli kiş tarifi

Peynirli kiş tarifi

Peynirli kiş malzemeleri

  • 400 gram un
  • 220 gram soğuk tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı;

  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • Yarım su bardağı taze kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı labne peynir
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Peynirli kiş yapılışı

Un ve tereyağını parmak uçlarımız ile kum haline getirerek yoğuruyoruz. Bu işlemden sonra içerisine yumurta, su ve tuzu ekleyip hamur kıvamına getiriyoruz. 20 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. İç harcı için; malzemenin hepsini bir karıştırma kasesi içerisinde karıştırıp çırpıyoruz. Buzdolabında dinlenen hamuru porsiyonluk turta kalıplarına veya yuvarlak bir borcama 1 parmak kalınlığında açarak yerleştiriyoruz. Açtığımız ve kalıba yerleştirdiğimiz hamurumuzun tabanına çatalla delikler açıyoruz ve 175 derece fırında 15 dakika ön pişirme yapıyoruz. Ön pişirme tamamlandıktan sonra kiş hamurumuzun içerisine dolgu malzemesini ekleyip yeniden 15-20 dakika 180 derece fırında pişirmeye devam ediyoruz. Afiyet olsun.


Balon bazlama tarifi

Balon bazlama tarifi

Balon bazlama malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Balon bazlama yapılışı

Yoğurma kabına un ve tuzu koyup ortasına çukur açın. Çukur kısmına ılık su, instant maya, şeker ve zeytinyağı ilave edin. Unu yavaş yavaş kenarlardan ortaya doğru alarak yoğurmaya başlayın. Hamur ne kadar yumuşak olursa bazlama da o kadar yumuşak olur. Hamur ele yapışıyorsa elinizi hafif yağlayın. Hamur toplandığında üzerini streçle sarıp 1 saat kadar dinlendirin. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta eşit parçalara ayırıp istenilen boyutta açın. Yarım cm kalınlığında açılan hamuru, önceden ısıtılmış yapışmaz tavaya hamuru koyun ve kontrollü ateşte pişirmeye başlayın. Hafif kabarmaya başladığında bir tur çevirin. Pişene kadar bir kaç tur çevirin. 


Milföy hamurundan domatesli tart tarifi

Milföy hamurundan domatesli tart tarifi

Milföy hamurundan domatesli tart malzemeleri

  • 8 adet milföy hamuru
  • 4 adet salkım domates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kekik
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Milföy hamurundan domatesli tart yapılışı

Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını tartlara derinlik vermesi için orta kısmından bir aparat yardımıyla ya da bıçak yardımıyla daha küçük kare parçalar çıkartın. Böylece milföyün ortası boş, dört adet kare çerçeve elde etmiş olacağız. Bütün durumda olan dört adet milföy hamurunu mutfak tezgahı üzerine alın. Yumurta sarısını küçük bir kapta çırpın. Hamurların kenar kısımlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Ortası boş, çerçeve şeklinde hazırladığınız hamur parçalarını üzerlerine kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini, tart hamurlarının ortasında kalan boşluk kısımlara eşit olarak paylaştırın. Salkım domatesleri halka halka doğrayın. Peynirlerin üzerine dizin. Tuz ve karabiber serpiştirin. Kalan yumurta sarısını tart hamurlarının kenar kısımlarına sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar kabarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak milföy tartlarını kekikle sıcak servis edin.


Patatesli röşti tarifi

Patatesli röşti tarifi

Patatesli röşti malzemeleri

  • 3 adet patates(haşlanmış, rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biber(doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber(doğranmış)
  • 1/2 demet taze soğan(doğranmış)
  • 100 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)

Patates röşti yapılışı

Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (08 Mayıs 2020)