Spor 'Şampiyonlar Ligi finali Çakır'ın'

'Şampiyonlar Ligi finali Çakır'ın'

Paylaş
'Şampiyonlar Ligi finali Çakır'ın'

MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, Best Fm'de yayınlanan 'Gökhan Dinç ile Basın Tribünü' programında Spor Müdürü Gökhan Dinç'in sorularını yanıtladı

Cüneyt Çakır’ın Şampiyonlar Ligi final maçını yöneteceğini ileri süren Mustafa Çulcu sözlerine şöyle devam etti;

Cüneyt Çakır’a final yolu gözüküyor

UEFA’yı ve FIFA’yı iyi takip eden biriyim çünkü benim işim bu. Geçen sene Şampiyonlar Ligi Final Mücadelesini Hollandalı hakem yönetmişti ve Cüneyt dördüncü hakemdi. Bu seneki finalin temeli geçen seneden atıldı.Cüneyt son maçlarda Şampiyonlar Liginde müsabaka yönetmedi ve yarı finale kalan dört takımın hiçbir müsabakasında görev almadı.Son oynattığı maç Şubat ayındaydı fakat UEFA,formda tutabilmek için Cüneyt Çakır’ı Avrupa Ligi maçlarında görev verdi.Bakıldığı zaman yarı finalde görev verilmeyen Cüneyt Çakır’a final yolu gözüküyor. Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı hakemi, bir tarih yazdı ve başarılarına devam edecektir. Maçın hakemi Türkiye’den Cüneyt Çakır olduğunu düşünecek olursak büyük mutluluk verir .

MHK’nin kötü atamaları var


Çok yetenekli hakemlerimiz var fakat hakemleri yönetecek yöneticilerimiz konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Tolga Özkalfa geçen hafta Kayseri-Antalyaspor maçını yönetti. Bu maçta on dört sarı kart gösterdi. Eğer bir hakem on dört sarı kart gösterip hiç kırmızı kart göstermiyorsa idareci maç yönetmiş olur ve maç sokak kavgasına döner. Bunu izleyen MHK ( Merkez Hakem Kurulu) maçtan sonra sezonun zor maçlarına görevlendirirseniz böyle bir formsuz hakemi, hatasını kabul etmesi gerekir.Maçın hakemi Tolga Özkalfa değildi çünkü formda değildi. MHK’nin atamalarını iyi yapmadığını düşünüyorum. Dikkat edilmesi gerekir. Sezonun başından itibaren 8-9 hakem tarafından maçlar oynatılıyor. Hakemlerin yorgunluklarından kaynaklanıyor bu tür hakem hataları.

Hakemliğin Temellerini Ben Attım


O zamanın koşullarında hakeme ihtiyaç vardı ve ben başkan oldum. Hatalarımın olmasına rağmen görev sürem boyunca iyi ve başarılı bir dönem geçirdiğimi düşünüyorum. Bugün Cüneyt Çakır’ın Avrupa da cirit atıyor olmasının temelini atan benim kurulumdur. Eskiden sadece 90 dakika boyunca kendi yönettiğim maçı düşünürdüm, başkan olunca tüm maçları düşünmek zorundaydım. 1.5 yılda saçlarım beyazladı. Çok zor bir görev, yapanlara sabır diliyorum. Benim iyi bir ekibim vardı ve iyi çalışıyordum. Böyle hakem atamaları yapmadım.


Haberin Devamı