Yaşam Saray yavrusu gibi hastane

Saray yavrusu gibi hastane

Paylaş
Saray yavrusu gibi hastane

Ne kadar şık ve konforlu döşenmiş olsa da hastane odası hastane odasıdır. Mobilyası, havası, ışıklandırması ile her oda, benzerlerinden farksızdır. Ama bir hastane var ki odaları kral dairesini aratmıyor. Otel standartlarında hizmet veren odalarıyla bu hastane, Türkiye'de ilk ve tek

Türkiye’nin otel konforunda hizmet veren ilk hastanesi Emsey Hospital, İstanbul-Kurtköy’de. Alışılagelmiş odalar da var hastanede. Ama 11 odası var ki görülmeye değer: 1 king suit (kral dairesi), 2 VIP suit oda, 6 suit hasta odası ve 2 VIP doğum odası. Odaların, barok dönemi yansıtan dekorasyonunu görünce kendinizi İngiliz aristokrat bir ailenin evinde ya da sarayda gibi hissediyorsunuz.

Haberin Devamı

İngiliz stili mobilyaların kullanıldığı bu özel odalar, biraz da Osmanlı döneminin şaşaalı dönemlerini andırıyor. Özellikle King Suit, gotik tarzda döşenmiş. Ancak İngiliz dekorasyon tarzında ağırlıklı olan kahverengi tonlarından kaçınılarak daha çok beyaz ve beyazın tonları kullanılmış. Lüks duvar kağıtları, kadife koltuk ve perdeler, oymalı sehpalar, gözalıcı halılar, altın varaklı tavan süslemeleri ve kartonpiyerler...

230 metrekarelik King Suit dairesine özel asansörle çıkılıyor. Dairenin 6 odası bulunuyor: 2 adet salon,1 adet hasta odası,1 adet refakatçi yatak odası, 2 adet ek misafir yatak odası. Hasta ve yakınlarına özel servis için mutfak bile bulunuyor. Ayrıca tüm odalar, kendi banyosuna sahip. Her odada LCD televizyon, saç kurutma makinası gibi kolaylıklar var. Otel görünümündeki mimariye ve akıllı bina otomasyon sistemine sahip olan hastanede, sağlık alanında verilen standart hizmetlere otelcilik hizmeti de ekleniyor. Hastalar ve refakatçiler, otel konforu dışında kuru temizleme, bankacılık işlemleri, araba kiralama, kuaför gibi hizmetlerden de ücretsiz yararlanabiliyor. King Suit’in fiyatı henüz belli değil. Suit odada konaklama bedeli 700 lira. VIP suit için fiyat da 2.100 lira.

Haberin Devamı

“Başka yerde ameliyat olup bizde bakım görebilirsiniz”

Emsey Hospital Kurumsal İletişim Müdürü Semra Sönmez sorularımızı cevapladı:

Mimar nereden yola çıkarak böyle bir dekorasyon oluşturmuş?

Hastanelerde iki türlü hizmetten bahsedilir; biri sağlık hizmeti, diğeri de otelcilik hizmeti. Genelde otelcilik hizmeti sözde kalır. Biz binanın bütününde otelcilik hizmetine de ağırlık verdik. Rahat, geniş, lüks bir otel havası yarattık.

Her isteyen bu özel odalarda kalabiliyor mu?

Bütün hastalarımız bu odalardan yararlanabilir.

Başka hastanede ameliyat olanlar da nekahat dönemini burada geçirebilir mi?

Elbette. Bizde kalmak isteyen bakım hastalarına da kapımız açık. Ama biz bu hastalara aynı şartlarda evde bakmayı tercih ediyoruz. Hastanemizde evde bakım hizmetleri diye bir bölüm var çünkü. Hemşireden doktoruna, tıbba cihazlardan malzemesine kadar hastanedeki şartları birebir evde sunabiliyoruz.

Haberin Devamı

Gerçekten burası bir otelin verdiği tüm hizmetleri sunuyor mu? Örneğin oda servisi, yemek servisi, uyandırma servisi filan?..

Bu saydıklarınız çok sıradan şeyler, her şekilde sunuluyor. Hasta, oda servisinden arzu ettiği yiyeceği isteyebilir. Örneğin hasta helal gıda talep ederse o da hazırlanıp sunulur. Ama yine de burasının bir otel değil, hastane olduğu unutulmamalı. Bu yüzden arzu edilen her yiyecek, kişinin doktoru ve diyetisyeni tarafından kontrol ediliyor.

( 18.08.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır )