Magazin Şarkıcı Ege’nin gerçek ismi nedir? Ege kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Şarkıcı Ege’nin gerçek ismi nedir? Ege kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Şarkıcı Ege’nin gerçek ismi nedir? Ege kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Şarkıcı Ege, 25 yıllık müzik kariyerinde 8 albüm ve yüzlerce konser sığdırmanın yanı sıra, albümlerindeki pek çok parçanın söz ve müziğini kendisi hazırlayarak müzik piyasasında sadece “yorumcu” olarak var olmadığını da herkese ispatladı. Mütevazi kişiliği ve kendine has tarzı ile de dinleyenlerin kalbinde ayrı bir yere sahip olan Ege, aynı zamanda iki de roman kaleme aldı…

Şarkıcı Ege, 90’lı yılların unutulmaz pop müzik sanatçısı olarak akıllarda yer etti. Delice Bir Sevda ve Yaz Aşkım gibi bir dönemin dillerden düşmeyen parçalarını seslendiren ünlü şarkıcı Türk pop müziğinin unutulmaz isimleri arasında yer almaya devam ediyor. Peki, Şarkıcı Ege’nin gerçek ismi nedir? Ege kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

ŞARKICI EGE’NİN GERÇEK İSMİ NEDİR?

Pop müziğin sevilen ismi Ege’nin gerçek ismi Levent Ak’dır.

EGE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Şarkıcı Ege 1969 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Önce klavyeli sazlar eğitimi, daha sonra hayranı olduğu ünlü sanatçı Epik'ten uzun süre gitar ve bestecilik dersleri aldı.

İzmir'deyken 1994 yılında 'Yaz Aşkım' adlı şarkısının demosunu çıkan yerel radyolara gönderen Ege, parçanın dinleyiciler tarafından çok beğenilerek sürekli istek almasının ardından İstanbul'a gelerek albüm çalışmalarına başladı.

1995 yılında “Senden Uzak” isimli ilk albümünü çıkardı. Ünlü sanatçı 'Senden Uzak' albümünde dokuz şarkının söz ve müziğinin altına imzasını attı. 'Yaz Aşkım', 'Delice Bir Sevda', 'Senden Uzak' ve 'Aşktan Söz Et' adlı şarkıları klasikler arasındaki yerini aldı.

Haberin Devamı

1997’de 'Sevildiğini Bil Yeter' isimli albümüyle ilk albümündeki başarısını tekrarlayan Ege albümün ilk hiti 'Karanlıktan Aydınlığa'nın yanında on iki parçanın on biri yine kendi elinden çıktı

Mütevazi kişiliği ve kendine has tarzı ile beğeni toplayan Ege, 1999 Temmuz'unda 'Sevdanın Denizinde' adlı albümünü çıkardı.

2001 yılında "Aşkların En Güzeline" isimli albümünü yayınlayan Ege, 2003'te "Sonsuza Kadar" albümünü piyasaya sürdü. Haziran 2006'da "Bir İzmirli'nin Not Defterinden" isimli albümünü, 28 Mayıs 2008'de de "Karnaval" isimli stüdyo albümünü yayınlandı.

Şarkıcı Ege, 12 Temmuz 2010’da çıkan sekizinci albümü "Suya Düşen Sesler"le, iki yıl aradan sonra tekrar sevenlerinin karşısına çıktı. 10 şarkıdan oluşan albümün ardından da 2014 yılında "Yalan" isimli teklisini piyasaya sundu.

Aynı yıl, vokalde kendisine Deniz Seki'nin eşlik ettiği 'Beteri Var' isimli yeni teklisini sevenleriyle buluşturan Ege, Bodrum'da Hasan Sessiz yönetmenliğinde bir klip çekti.

Altın güfte ödüllü, Yaşar Güvenir'in klasikleşmiş “Sensiz Saadet Neymiş” eserini günümüzün modern ritmi ile yeniden aranje ederek, yeniden yorumlayarak şarkıya yeni bir pop kimlik kazandırdı.

Ege, 2017 yılında edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaparak “İsyan” isimli ilk romanını okurlarla buluşturdu ve büyük övgü aldı. Romanın yazım sürecinde bestelediği şarkıları ise “İsyan Şarkıları” isimli albümü ile sevenleriyle paylaştı. Bu albümün ilk klibi ise “Kalbimdeki Aşkı Sen Çal” şarkısına çekildi.

Haberin Devamı

2018 yılında "Kurtuluş Savaşı Destanı" bestelemeye başlayan Ege, 10 bölümden oluşacak destanın, ilk parçası olanı; “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”', 2018'de yayınladı ve marşın tüm gelirlerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladı. 2019, yılında ikinci bölümü, "Ey Bandırma" ve 2020 yılında ise üçüncü bölümü "Kiraz Ağacı"nı piyasaya sürdü.

Bir yandan yazarlık kariyerini devam ettiren Ege, 2019’da ikinci romanı "Asil Dede’nin Düğünü"'nü kaleme aldı. Büyük ilgi gören romanı, ikinci ayda 4. baskıya geçti.

Şarkıcı Ege’nin, "Sen Var Ya" isimli parçası Haziran 2020’de, tüm dijital platformlarda yerini aldı.

25 yıllık müzik kariyerine 8 albüm, 30'dan fazla ülkede konser, şarkıları 10 farklı dilde yorumlanmış bir besteci olma kimliği kazanan Ege, farklı ses rengi ve şarkı tarzı ile Türkiye'deki Akdeniz müziğinin mimarı oldu.

Haberin Devamı

ŞARKICI EGE'NİN ALBÜMLERİ

  • 1995 - Senden Uzak (Topkapı Müzik),
  • 1997 - Sevildiğini Bil Yeter (Raks Müzik),
  • 1999 - Sevdanın Denizinde (Universal Müzik),
  • 2001 - Aşkların En Güzeline (Universal Müzik),
  • 2003 - Sonsuza Kadar(DSM),
  • 2006 - Bir İzmirli'nin Not Defterinden (Seyhan Müzik),
  • 2008 - Karnaval(Seyhan Müzik),
  • 2010 - Suya Düşen Sesler(Seyhan Müzik)
  • 2014 - Yalan
  • 2014 - Beteri Var
  • 2018 - İsyan Şarkıları (Seyhan Müzik)
  • 2018 - Mustafa Kemal'in Askerleriyiz (Seyhan Müzik)
  • 2019 - Ey Bandırma (Seyhan Müzik)
  • 2020 - Kiraz Ağacı (Seyhan Müzik)
  • 2020 - Sen Var Ya (Seyhan Müzik)