Spor Schalke uçuyor, Galatasaray düşüyor

Schalke uçuyor, Galatasaray düşüyor

Paylaş
Schalke uçuyor, Galatasaray düşüyor

Sakat oyuncuları bir bir düzelen Alman ekibi, Galatasaray'la berabere kaldıktan sonra çıktığı iki Bundesliga maçını da kazandı. Oynadıkları futbol göz korkutuyor

SCHALKE

Şampiyonlar Ligi’nde 2. tur kuraları çekildiğinde her Galatasaraylı’nın gönlünden geçen takımdı Schalke. Ligdeki kötü performans, kadrodaki sakat oyuncuların çokluğu ve oradaki Türkler’in vereceği destek, Alman temsilcisini cazip kılıyordu. Fakat Schalke sakat oyuncuların da bir bir iyileşmesiyle müthiş bir çıkış yakaladı. İstanbul’daki maçta müthiş bir performans ortaya koyan Mavi-Beyazlılar’ın kendine olan güveni de tazelendi. Bu karşılaşmanın ardından Düsseldorf’u konuk eden Schalke, mücadeleyi 2-1’lik skorla kazandı. Son olarak Wolfsburg deplasmanına çıkan Alman ekibi, rakibini müthiş bir futbolla darmadağın etti ve sahadan 4-1’lik skorla galip ayrıldı.

ÖNCE DORTMUND, SONRA...

Schalke’nin bu yükselişi, Galatasaray taraftarının da gözünü korkutuyor. Şampiyonlar Ligi’ndeki rövanş mücadelesi 12 Mart’ta Schalke’nin sahasında oynanacak. Bu maç öncesinde Schalke, Ruhr derbisinde Borussia Dortmund’u kendi evinde konuk edecek.

GALATASARAY


Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, bu unvanı elde ederken müthiş bir hücum futboluyla rakiplerini adeta eze eze yoluna devam etmişti. Bu sezon başında yapılan transferlerin, oyunu bir adım daha ileri taşıması bekleniyordu. Nitekim Aslan, Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı başardı, ama ortaya konan futbol hakkında soru işaretleri vardı. Ara transferde alınan Drogba ve Sneijder gibi isimler müthiş bir coşku yaratsa da, Eskişehir deplasmanı fena halde canları sıktı. Geçen hafta Ordu karşısında 2-0 geriden gelip psikolojik üstünlükle maçı çevirmeyi başaran
Sarı-Kırmızılılar, Eskişehir’de ise tam anlamıyla sahadan silindi.

TEKNİK HEYET ÇÖZÜM ARIYOR

Bir yanda Schalke yükselirken, diğer tarafta Galatasaray’ın yaşadığı budüşüş, Florya cephesinde S.O.S. verilmesine yol açtı. Aslan’ın teknik patronu Fatih Terim, futbol anlamındaki bu kötü gidişe, Schalke rövanşı öncesi çözüm bulmak istiyor.

Haberin Devamı