Sebze doğrama teknikleri

Mutfakta vakit geçirmekten keyif alıyor ve yaptığınız yemeklerin farklı gözükmesini istiyorsanız farklı şekillerde doğranmış sebzelerle yemekler yapabilirsiniz. Peki, sebze doğrama çeşitleri neler? Sebze doğrama teknikleri neler? Sebze doğrama şekilleri için haberimize bir göz atın.

09 Eylül 2020, Çarşamba 15:20 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Mutfakta farklı dokunuşlar yapmak istiyorsanız sebze doğrama tekniklerini bilmek tam size göre olacaktır. Peki, sebze doğrama çeşitleri neler? Sebze doğrama teknikleri neler? Sebze doğrama şekilleri için haberimize bir göz atın.

Julienne doğrama şekli

Yarım veya bir bıçak sırtı kalınlığında ve 3-4 cm uzunluğunda, hepsi eşit kalınlık ve aynı uzunlukta doğrama şeklidir.

Brunoise doğrama şekli

Sebzeler önce julienne doğranır, ardından brunoise’a çevrilir. Çok küçük doğrama şekildir.


Jardiniére doğrama şekli

Jardiniére doğrama şekli

Brunoise doğrama şeklinin biraz daha irisidir. 

Macéedoine doğrama şekli

Jardiniére doğrama şeklinin biraz daha irisidir.

Mire Poix doğrama şekli

3-4 tanesi bir yemek kaşığına sığacak büyüklükte küp veya küpe yakın şekilde muntazam ve eşit olan doğrama şeklidir.


Paysanne doğrama şekli

Paysanne doğrama şekli

Bir santimetre kare yüzeyinde ve bıçak sırtı kalınlığında olan doğrama şeklidir.

Matignon doğrama şekli

Paysanne doğrama şekli rastgele uygulanırsa matignon doğrama adını alır.

Bâtonnets-Stiks doğrama şekli

Yarım veya bir santimetre kare kesitindeki 4-6 cm uzunluğunda kare prizmalar şeklinde olan doğramadır.

Vichy doğrama şekli

Paysanne doğrama şeklinden daha geniş, çapı 1-2 cm olan yuvarlak ve bıçak sırtı kalınlığında doğrama şeklidir.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Yeşil çayın bu faydalarını biliyor muydunuz?