Seçim Seçimin kazananı kadınlar! 81 ilin 11'ini kadınlar yönetecek! İşte kadınlar tarafından yönetilecek o iller...

Seçimin kazananı kadınlar! 81 ilin 11'ini kadınlar yönetecek! İşte kadınlar tarafından yönetilecek o iller...

Paylaş
Seçimin kazananı kadınlar! 81 ilin 11'ini kadınlar yönetecek! İşte kadınlar tarafından yönetilecek o iller...

31 Mart 2024 seçimleri ile birlikte kadın belediye başkanı sayısında ciddi bir artış görüldü. Resmi olmayan sonuçlara göre 81 ilin 11'ini kadınlar yönetecek! İşte o iller ve illeri yönetecek kadınların partileri...

81 ilde kadın belediye başkanları sayısının ikiye katlandığı görülüyor.

Haberin Devamı

2019 yerel seçimlerinde yüzde 7,89 oranında kadınlar aday olurken o sene için yalnızca 4 belediyeyi kadınlar yönetmek için seçilmişti. 31 Mart 2024 seçimi ile birlikte bu sayısı neredeyse 3'e katlanmış oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre bakıldığında 81 ilin 11'ini kadınların yönetmesi bekleniyor.

Gaziantep büyükşehir belediye başkanlığında bu yıl da aday olan Ak Parti temsilcisi Fatma Şahin yarışı yine önde tamamladı. İki dönem boyunca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Şahin, bu seçimde de yerini korudu ve yine en çok oy alan aday oldu. %38.48 oy oranıyla ve 347.866 oy alarak seçimi önde götüren Fatma Şahin, Antep'in sesi olmaya devam edecek.

CHP adaylarından Candan Yüceer Tekirdağ'da, Filiz Gencan Akın ise Edirne'de oyları toplayarak resmi olmayan verilere göre belediye başkanı olarak seçildi. Güncel verilere göre Candan Yüceer, %50.03'lük oy oranı ile dikkat çekerken Filiz Gencan Akın ise %46.69 oranında oy topladı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar'da da CHP'nin ruzun yıllar boyunca aramış olduğu başarıyo Burcu Köksal kazandırdı. Köksal, %50.82 güncel oranı ile dikkat çekti.

Eskişehir'de de CHP'li Yılmaz Büyükerşen’in varisi olarak göstermiş olduğu Ayşe Ünlüce yarışı önde götürmekte. Güncel olarak %50.67 oy oranına sahip olan Ünlüce de resmi olmayan verilere göre Eskişehir'in yeni başkanı olarak görülüyor.

Özellikle sosyal medyada son derece popüler olan ve yoğun ilgi gören Melek Mızrak Subaşı da Bilecik'in yeni başkanı olarak açıklandı. Açılan %100'lük sandık verileri sonucunda %48.93'lük bir başarı gösteren CHP'li aday Subaşı, Bilecik'in yeni başkanı oldu.

CHP'li Özlem Çerçioğlu da yüzde 50 üzerindeki oy oranı ile Aydın belediye başkanlığında 3. dönemine giriş yapacak isim olarak öne çıktı.

DEM Parti'de ise Diyarbakır verilerinde Ayşe Serra Bucak Küçük, Siirt verilerinde Sofya Alağaş, Batman verilerinde Gülüstan Sönük, Ağrı verilerinde ise Hazal Aras önde gitmekte.

2024 YEREL SEÇİM KADINLARIN KAZANDIĞI İLLER
2024 Yerel Seçiminde resmi olmayan verilere göre kadın adayların kazandığı illeri şu şekilde sıralayabiliriz:

Haberin Devamı
  • Gaziantep
  • Tekirdağ
  • Edirne
  • Afyonkarahisar
  • Eskişehir
  • Bilecik
  • Aydın
  • Diyarbakır
  • Siirt
  • Batman
  • Ağrı