Şeftali ile yapabileceğiniz 6 lezzetli tarif

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte en sevilen meyvelerde geldi. Şeftali sevenler için farklı lezzetlerle tüketebileceği 6 nefis tarif haberimizde.

05 Haziran 2020, Cuma 17:32 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Şeftalili pasta tarifi

Şeftalili pasta tarifi

Şeftalili pasta malzemeleri

  • 4+ 1/2 su bardağı un
  • 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yumurta + 1 yumurta beyazı
  • 3/4 su bardağı krema
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı süt

Şeftali kreması için;

  • 5 su bardağı minik dilimlenmiş şeftali
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı muskat
  • 2 su bardağı çırpılmış krema
  • 1 paket krem peynir
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet şeftali (üzeri için)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Şeftalili pasta yapılışı

Keki için, fırını 160 dereceye ayarlayın. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. En son kremayı ekleyin. Unlu karışımı iki seferde tereyağlı karışıma yedirin. Sütü ekleyip karıştırın. Kek kalıbına hamuru dökün. Bu noktada aynı boyutta 3 ayrı kek kalıbı kullanmanızı tavsiye ederim. Keki 30-35 dakika pişirin. Kreması için, şeftalilerin yarısını şeker, tarçın, muskat ve bir çimdik tuzla karıştırın. 20 dakika bekletin. Bu sırada kalan şeftalileri doğrayıp buzdolabında bekletin. Şekerli şeftali karışımını blenderdan geçirip püre haline getirin. Püreyi süzün. Krem peyniri çırpın. Şeftali püresini ekleyin. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya ve tuzu koyun. Çırpılmış kremayı da ekleyip çırpmaya devam edin. En son doğradığınız şeftalileri ekleyip karıştırın. Buzdolabında kremayı bekletin. Kek tabanına kremayı sürün. Üzerine diğer keki koyun. Üç kat olacak şekilde işlemi yapın. Kalan kremayla keki kaplayın. Üzerine dilim şeftalileri koyun. Buzdolabında bekletip servis edin.


Şeftalili dondurma tarifi

Şeftalili dondurma tarifi

Şeftalili dondurma malzemeleri

  • 2 kg yumuşamış şeftali
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 limonun suyu

Şeftalili dondurma yapılışı

Yıkanmış şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Büyük bir tel süzgeç alıp altına da derince bir kap koyun. Şeftalileri bu süzgeçten eze eze püre yaparak geçirin. Bir tencerede süt ve şekeri karıştırın ve bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra püre olmuş şeftalilerin üzerine dökün. Sonra da limon suyunu ekleyin .Hepsini iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Malzemeler soğuyunca derince bir kaba döküp buzluğa koyun. 15 dakika sonra karıştırıp tekrar buzluğa koyun. Bu işlemi 8 kere tekrarlayın. 6 saat kadar buzlukta bekletin.


Şeftalili tart tarifi

Şeftalili tart tarifi

Şeftalili tart malzemeleri

Tart tabanı için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 175 gram tereyağı
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilin

Kreması için:

  • 2 su bardağı krema
  • 1 paket vanilin
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu

Kaplaması için:

  • 6-7 adet şeftali
  • File fındık

Şeftalili tart yapılışı

Tabanı için soğuk tereyağı, un, vanilin, tuz ve şekeri kırıntı olana kadar rondoda karıştırın sonrasında içine bir çırpılmış yumurta ilave edin. En az 30 dk buzdolabında bekletin. Hamuru açıp tart kalıbına koyun ve çatalla delin. Tekrar buzdolabında 30 dk bekletin. Sonrasında üzerine bakliyat ya da tart ağırlığı koyup 180 derece fırında 15 dk pişirin üzerini açıp 5 dk daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu esnada krema için gerekli malzemeleri çırpın. Tartın üzerinin kaplayın ve dilimlenmiş şeftalileri dizin. Fındığı serpip servis edin.


Şeftalili muffin tarifi

Şeftalili muffin tarifi

Şeftalili muffin malzemeleri

Kekler için:

  • 1/4 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı doğranmış şeftali
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1/4 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tarçın
  • 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı

Şeftalili muffin yapılışı

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Un, kabartma tozu, tuz ve şekeri büyük bir kaseye ekleyin ve birlikte çırpın. Keklerin iç dolgusu için yaklaşık 3/4 bardak ayırarak şeftali ekleyin ve karıştırın. Süt, yumurta ve yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Hamuru yağladığınız muffin kalıplarına eşit bir şekilde koyun. Un, şeker ve tarçını küçük bir kapta birleştirin ve karıştırın. Soğuk tereyağını parçalar halinde ekleyin ve karışım kırıntılara benzeyene kadar parmaklarınızla parçalayın. Muffinleri kalan şeftali parçaları ve bir kaşık üzeri için hazırladığınız karışım ile doldurun. Rengi kahverengiye dönene kadar pişirin. Arada kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz, kürdanınız temiz çıkarsa pişmiş demektir.


Şeftalili kurabiye tarifi

Şeftalili kurabiye tarifi

Şeftalili kurabiye malzemeleri

Hamur için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 140 gram pudra şekeri
  • Un

Dolgu için;

  • 1 şeftali
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 60 gram kıyılmış fındık

Şeftalili kurabiye yapılışı

Hamur malzemelerini bir kaba alıp hamur kıvama gelinceye kadar karıştırın. Üzerine buzdolabı poşeti veya strech flim ile kapatıp dinlenmeye bırakın. Soyulmuş ve küçük parçalar halinde doğranmış şeftali,kıyılmış fındık ve şekeri karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp el yarpımı ile düzleştirin. Ortasına 1 dolu tatlı kaşığı dolgu malzemesinden koyup kapatın ve yuvarlak hale getirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kapatılan kısımları alta gelecek şekilde aralıklı olarak dizin. Çatal yardımıyla şekiller verip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına koyun. Kurabiyeler hacim kazanıp beyazlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün. Üstleri hafif pembeleşince fırından alın.


Şeftalili cheesecake tarifi

Şeftalili cheesecake tarifi

Şeftalili cheesecake malzemeleri

Taban için:

  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
  • 2 yemek kaşığı su

Cheesecake kreması için:

  • 1 su bardağı krema
  • 2 su bardağı labne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 1 adet şeftali rendesi
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet şeftali

Şeftalili cheesecake yapılışı

Bisküvi, tereyağı ve suyu blenderdan geçirin. Pandispanya kalıbın çevresini tereyağı ile yağlayın. Pandispanya kalıbının zeminine yayın. Orta boy karıştırma kabında labne ve şekeri çırpın. Krema, vanilin, un, yumurtayı sırayla ekleyip karıştırın. Harcı kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Üzeri için bir sos tenceresine yarım su bardağı su koyun ve nişastayı ekleyerek iyice çırpın. Sonra şekeri ve şeftali rendesini de ekleyerek ocağa alın. İyice pişip kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve blenderdan geçirin. Soğuduktan sonra cheesecake üzerine döküp şeftalileri dilimleyerek süsleyin.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (05 Haziran 2020)