Gündem Şehidin cenazesine beş bin kişi katıldı

Şehidin cenazesine beş bin kişi katıldı

Paylaş
Şehidin cenazesine beş bin kişi katıldı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru 23 yaşındaki Salih Hüseyin Parça, Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi

Şehit polis Salih Hüseyin Parça’nın cenazesi, Erzurum’dan Artvin’in Yusufeli İlçesine getirildi. Türk bayrakları ve şehidin fotoğraflarının işyerleri ve çevreye asıldığı ilçede cenaze töreni, katılımın yoğunluğu nedeniyle İnönü Caddesi’nde yapıldı.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Vali Kemal Cirit, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ile şehidin babası Mehmet ve annesi Nuriye Parça, kardeşleri Faruk, Fatih ve Seda Parça ile yakınları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Kılınan cenaze namazı sonrasında şehidin tabutu cadde boyunca Türk bayrağı taşıyan gruplarca taşınarak cenaze aracına konuldu. Şehidin annesi Nuriye Parça ve babası Mehmet Parça ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit askerin cenazesi Dokumacılar Köyü’nde toprağa verildi.

Törene katılan bakanlar Faruk Çelik ve Mehmet Müezzinoğlu, basın mensupların sorularını yanıtsız bırakarak ilçeden ayrıldı.

DHA