Gündem Şehidin kredi borcunu babasından istiyorlar

Şehidin kredi borcunu babasından istiyorlar

Paylaş
Şehidin kredi borcunu babasından istiyorlar

Hakkari'de geçen yıl şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin babası Satılmış Çiftçi'den oğlunun şehit olmadan yaklaşık 2 yıl önce çektiği banka kredisi tahsil edilmek isteniyor

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde, Oğul Köyü yakınlarda askeri konvoyun geçişi sırasında düzenlenen saldırıda 15 Eylül 2012’de şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin babası Satılmış Çiftçi, oğlunun çektiği banka kredisinin kendisinden tahsil edilmek istendiğini belirterek, banka avukatlarının borcun ödenmemesi halinde paranın icra yoluyla tahsil edileceğini bildirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nda oğlunu unutmayan Satılmış Çiftçi, Kadifekale Hava Şehitliği’ndeki mezarını ziyaret etti. Şehit Uzman Çavuş Çiftçi’nin mezarı başında dua eden 59 yaşındaki baba Çiftçi, oğlunun mezarını temizledi.

Çiftçi, biri kız içi çocuğundan biri olan Mehmet Çiftçi’nin yaklaşık bir yıl önce şehit düştüğünü, evlat acısını her an hissettiklerini ifade etti. Baba Çiftçi, oğlunun iki sene önce bankadan taşıt kredisi çektiğini, bir sene kadar ödedikten sonra da şehit olduğunu kaydederek, kredinin kullanıldığı bankanın kalan borcu kendisinden tahsil etmek istediğini söyledi.

Oğlunun vefatından sonra bankaya şehadet belgesini götürdüğünü, oğlunun öldüğünü bildirdiğini aktaran Çiftçi;

"Bankalar 5 lira verse ölüm ihtimaline karşı sigortası yapar, bu kredi için yapmadılar mı? Sözleşme örneğini istiyoruz vermiyorlar. ’Eve icra gelecek’ diye banka avukatı beni sıkıştırıyor. 24 bin ya da 31 bin lira çekmişti. Şehit olana kadar ödemeleri yapmış. Şimdi avukatlar devamlı bizi sıkışırtıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oğlunu kaybetmenin acısını unutamamışken, banka avukatlarının bu yaklaşımlarının kendilerini çok üzdüğünü belirten Satılmış Çiftçi, "Bankaların ölüm sigortası olmadan kredi vereceğine inanmıyorum. Bu sigortanın yapılıp yapılmadığına dair bilgi istediğimizde ise birşey söylenmiyor" dedi.

AA