Gündem Şehit oğlunu asker selamıyla uğurladı

Şehit oğlunu asker selamıyla uğurladı

Paylaş
Şehit oğlunu asker selamıyla uğurladı

Bingöl'ün Genç ilçesinden Suveren Jandarma Karakolu'na inşaat malzemesi taşıyan sivil kamyonete yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er 21 yaşındaki Deniz Bacanak son yolculuğuna annesinin asker selamıyla uğurlandı

Şehit Jandarma Komando Er Deniz Bacanak için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene, şehit er Deniz Bacanak’ın annesi Aynur, babası Erhan, kardeşleri Güney, Umut, Şeymanur ve yakınlarıyla TBMM Başkanlığı’na yeni seçilen Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özdel, Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ankara Garnizonu’nda görevli çok sayıda subay, astsubay, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise törene çelenk gönderdi.

ŞEHİT ANNESİNDEN ASKER SELAMI

Protokol üyeleri, camiye gelişlerinde, şehit ailesine ayrılan kısma giderek, acılı aileye başsağlığı dileklerinde bulundular. Bir kadın astsubay da, şehit annesi Aynur Bacanak’ın yanında oturarak teselli etmeye çalıştı. Şehit Jandarma Komando Er Bacanak için ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Şehidin cenazesi daha sonra silah arkadaşlarının omzunda, top arabasına kadar taşındı.

Şehit annesi Aynur Bacanak, defnedilmek üzere top arabasında taşınan oğlunu asker selamı vererek son yolculuğuna uğurladı. Şehit annesi Aynur, tören öncesinde de oğlunun tabutuna sarılarak ağıtlar yakıp, gözyaşı döktü. Şehit Er Bacanak, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

TERHİSİNE 20 GÜN KALMIŞTI

Ankara’nın Mamak İlçesi’ne bağlı Akdere Mahallesi’nde ailesiyle oturan şehit er Deniz Bacanak’ın terhisine 20 gün kaldığı öğrenildi. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (ASKİ) işçi olarak çalışan Erhan Bacanak’ın 4 çocuğundan ikincisi olan şehit er Deniz Bacanak’ın 13 aylık asker olduğu ve amcasının oğlu Fatih’in 23 Temmuz’daki düğününe yetişebilmek için hiç izin kullanmadığı kaydedildi.

Fevzi KIZILKOYUN/ ANKARA, (DHA)