Gündem Şehit pilotlar için tören

Şehit pilotlar için tören

Paylaş
Şehit pilotlar için tören

İzmir Güzelbahçe açıklarında dün denize düşen askeri eğitim uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Hava Pilot Teğmen Erol Er için, tören düzenlendi

Gözyaşının sel olduğu törene, şehit Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk’ün künye ve alyansını boynundaki zincire takarak katılan 5 aylık hamile eşi Hatice Öztürk’ün yaşadığı acı, yürekleri dağladı.

Tören sonrası Yüzbaşı Öztürk’ün cenazesi memleketi Antalya’ya, Teğmen Er’in cenazesi de İstanbul’a gönderildi. Dün saat 11.41’de, Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim amaçlı kalkan T-37 C tipi eğitim uçağı, Güzelbahçe Sahili açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle denize çakıldı.

Kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının ardından, uçaktaki 32 yaşındaki Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk ile 22 yaşındaki Hava Pilot Teğmen Erol Er’in şehit oldukları açıklandı.

TÖRENDE GÖZYAŞI SELİ

Uçağı karadaki binaların yerine can kaybını önlemek için son bir hamleyle denize doğru yönlendirerek kahramanlık sergileyen Öztürk ile Er için, bugün görev yaptıkları Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi.

Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay başta olmak üzere İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, şehitlerin yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

Alana ambulansla getirilen şehit Yüzbaşı Öztürk’ün 5 aylık hamile eşi Hatice Öztürk, doktor ve hemşire kontrolünde töreni güçlükle izledi. Hatice Öztürk’ün, törene, şehit eşinin künyesi ve alyansını boynundaki zincire takarak katılması dikkat çekerken, yaşadığı acı herkesin yüreklerini dağladı.

Şehit Pilot Teğmen Erol Er’in ailesi de askerlerin yardımıyla teskin edildi. Biyografilerin okunmasının ardından, şehitlerin Türk bayraklarına sarılı naaşlar, askerler tarafından omuzlara alınarak saygı yürüyüşü yapıldı.

Bu sırada selamlamada bulunan üste görevli kadın pilot subayların da ağladıkları görüldü. Törenin ardından şehit Yüzbaşı Hasan Öztürk’ün naaşı memleketi Antalya, şehit Teğmen Erol Er’in naaşı memleketi İstanbul’a götürülmek üzere CASA tipi askeri uçaklara konuldu.

Şehitlerin aileleri de uçaklara binerken, son yolculuklarını bu şekilde yapmanın acılarını yaşadı. Tabutların bulunduğu uçaklar, saat 12.00 itibariyle havalanırken, şehitlerin bugün memleketlerindeki cenaze namazlarının ardından askeri törenlerle toprağa verilecekleri bildirildi.

TERCİH ETMEDİLER

Bu arada, kazanın nedeniyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirilirken, T-37 C tipi uçaklarda, fırlatma koltuğunun bulunmadığı, yerine atlama sisteminin olduğu, ancak şehitlerin kendi canlarını ortaya koyarak bunu tercih etmedikleri yetkililerce kaydedildi.

Turan GÜLTEKİN/DHA