Siyaset 'Sen hesap verme resim yap'
Paylaş
'Sen hesap verme resim yap'

Bakan Ergün, 12 Eylül'ün mimarı Kenan Evren'e sert eleştirilerde bulunarak, “Senin bu yaptığın işler bize neye mal oldu biliyor musun arkadaş? Yok sen hesap verme, resim yap” dedi

‘DAHA BEDEL ÖDEYELİM Mİ?’

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, partisinin Afyonkarahisar İl Teşkilatı’nın düzenlediği 27’nci İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda beklenmedik bir çıkışta bulundu.

Bakan Nihat Ergün, Türkiye’deki terörü 12 Eylül askeri yönetimi yasaklarının yarattığını belirterek, 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren’e şunları söyledi: “Senin bu yaptığın işler bize neye mal oldu biliyor musun arkadaş. Kaç cana mal oldu? Ne kadar çocuk terörist oldu, ne kadar asker-polis şehit oldu haberin var mı? Yok sen hesap verme, resim yap. Daha bedel ödeyelim mi, devam mı edelim fatura ödemeye.”

‘PERİHAN İLE BERİVAN’IN FARKI NE?’

Türkiye’de yıllarca Kürt vatandaşların görmezden gelindiğini ileri süren Bakan Nihat Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yazık günah değil mi bu memlekete? Çocuğunun ismini ‘Perihan’ koyunca bölünmüyor da ‘Berivan’ koyunca mı bölünüyor bu memleket? Perihan’la Berivan arasında ne fark var? ‘Suzan’ koyunca bölünmüyor da ‘Zozan’ koyunca niye bölünüyor? Bırak koysun. Ne zulüm ediyorsun millete. Böyle bir sıkıntı yaşatırsan milletine, öteki eşkıya da gelir ‘Seni istemiyorlar’ der o adama. ‘Gel biz kendi devletimizi kuralım’ der. ‘Dağa çıkalım en iyisi, silahlı mücadele verelim.”

Haberin Devamı

Onur BAYRAM/DHA