Magazin Şenses'e 'Şeytan Yemini' tedavisi

Şenses'e 'Şeytan Yemini' tedavisi

Paylaş
Şenses'e 'Şeytan Yemini' tedavisi

Ünlü sanatçı Adnan Şenses'i hayata döndüren kan dondurma yöntemi, Jean Christophe Grange'ın Şeytan Yemini kitabıyla ünlü olmuştu. Kitaba göre hayatını kaybedip uzun süre komada kalanlar, dünyaya döndüklerinde cinayet eğilimleri ile gündeme geliyordu

Günün gazetelerde yer alan en ilginç haberlerinden biri, ünlü sanatçı Adnan Şenses'in geçirdiği kalp krizi sonrası hayata döndürülüş hikayesiydi.
Buna göre, iki hafta önce mide kanseri ameliyatı geçiren ünlü sanatçı, sonrasında kalp krizi geçirdi. Kriz nedeniyle yaklaşık 20 dakika boyunca tıbben ölü sayılan Adnan Şenses, "dondurma" işlemi sayesinde krizi beyninde hasar kalmadan atlattı.

Haberin Devamı

VÜCUT ISISI DÜŞÜRÜLDÜ

GAZETEPORT'un özel haberine göre, Memorial Hastanesi'nde tedavi gören Şenses'in kalbi, ameliyat sonrasında kalbi aniden durdu. Tüm hastanede mavi kod verildi ve acil müdahale ekipleri kalp masajı ve suni solunuma başladı. Ancak bu durum 5 dakikadan uzun sürdüğünde beyinde kalıcı hasara yol açıyordu.

Bunun üzerine "hafif" hipotermi adı verilen yöntem ile sanatçının vücut ateşi 36 dereceden 34 dereceye düşürüldü. Soğuk su dolu baloncuklarla kanı soğutuldu. 24 saat bu şekilde uyutularak vücudu yavaşlatıldı. Böylece ünlü sanatçı hayata döndü ve hastaneden taburcu oldu.

SATIŞ REKORU KIRAN KİTAP

Adnan Şenses'in yaşadığı bu sağlık sorunu ve tedavi yöntemi, ünlü Fransız yazar Jean Cristophe Grange'ın dünyada büyük yankı uyandıran "Şeytan Yemini" kitabını hatırlattı. Kitap, dünyanın çeşitli yerlerinde ardı ardına işlenen çok sayıdaki cinayetin, uzun süre komada kalan ve iki dünya arasında sıkışan kişiler tarafından işlendiğini anlatıyordu. Kitaba göre, hayati fonksiyonlarını belirli bir süre yitirip sonrasında dünyaya dönenlerde cinayet eğilimleri beliriyordu.

Haberin Devamı

İKİ DÜNYA ARASINDA SIKIŞANLAR

Kan dondurma tedavi yöntemi, bu kitapta iki dünya arasında sıkışanlar açısından önemli bir nirengi noktasını oluşturuyordu.

Kitap ile ünlü olan ve dünyada birçok okur tarafından bilinen bu tedavi yöntemini Türkiye Adnan Şenses ile tanımış oldu.