Yaşam Serçe eriyen asfalta yapıştı

Serçe eriyen asfalta yapıştı

Paylaş
Serçe eriyen asfalta yapıştı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, bir traktörden dökülen buğday tanelerini yemek isteyen serçe, sıcaktan eriyen asfalta yapışıp kaldı

O sırada yoldan geçen mevsimlik işçi Orhan İnce, serçenin ayakları ve tüylerine bulaşan ziftleri temizledikten sonra yeniden özgürlüğüne kavuşturdu.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10676","10676","201308","10676-1.jpg");

Bayramiç- Ezine Karayolu’nun Türkmenli Köyü sapağında, bir traktörün römorkundan yola buğday taneleri döküldü. Buğday tanelerini gören bir serçe de karnını doyurabilmek için asfalta kondu. Asfalta konmasıyla da ayakları ve karın bölgesindeki tüyleri 36 derece sıcaklık nedeniyle eriyen asfalta yapıştı.

O sırada tarladaki işini bitirip minibüse binmek için yola çıkan mevsimlik işçi Orhan İnce, kımıldamadan duran serçeyi farketti. İnce serçenin yanına geldiğinde onun asfalta yapışmış olduğunu gördü. Serçeyi yapıştığı asfalttan kurtaran İnce, önce ziftleri suyla temizlemek istedi. Ancak başarılı olamayan İnce, onu evine götürerek bu kez gazlı bezi denedi. Serçenin ayakları ve tüylerindeki ziftleri gazlı bezle temizleyen İnce, daha sonra kuşu uçurarak özgürlüğüne kavuşturdu.

Fatih DALDAL / (DHA)

Haberin Devamı