Spor Serdar Gözübüyük UEFA'da kademe atladı

Serdar Gözübüyük UEFA'da kademe atladı

Paylaş
Serdar Gözübüyük UEFA'da kademe atladı

Hollanda'nın Türk kökenli FIFA kokartlı futbol hakemi Serdar Gözübüyük, UEFA'da birinci kategoriye yükseldi.

Gözübüyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir basamak yükseltilerek birinci kategoriye çıktığına dair haberin kendisine ve Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu’na (KNVB) iletildiğini belirterek, büyük bir gurur yaşadığını söyledi.

Bu kategorideki hakemlerin UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde daha çok maç yönettiğine dikkati çeken Gözübüyük, bu kararın kariyeri açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda FIFA kokartına sahip en genç hakem olduğunu da hatırlatan Gözübüyük, başarısının temelinde disiplinli çalışmanın olduğunu dile getirdi.

Küçük yaşlardan bu yana mesleğini büyük bir özveriyle ve çok severek yaptığını kaydeden Gözübüyük, "Bunun için çok çalıştım. Disiplinli ve özverili olunca başarı da kendinden geliyor. Zaten yaptığınız işi sevdiğiniz zaman başarılı olmamanız imkansız" diye konuştu.

Genç yaşına rağmen Hollanda’da son iki sezondur yılın hakemi seçilme başarısı gösteren Serdar Gözübüyük, FIFA kokartı aldığı 2011’den bu yana uluslararası alanda birçok önemli maç yönetti.

Gözübüyük, bu sezon 13 Nisan’da İsviçre’nin Nyon kentinde oynanan UEFA Gençler Ligi finalinin yanı sıra UEFA Avrupa Ligi’nde Villarreal-Viktoria Plzen, Midtjylland-Napoli, Krasnodar-Borussia Dortmund gibi maçlarda orta hakem olarak görev yaptı.

Hollanda’nın en başarılı hakemleri arasında yer alan 30 yaşındaki Gözübüyük, şimdiye kadar 10’u UEFA Avrupa Ligi’nde olmak üzere uluslararası alanda 29 maç yönetti.

AA

Haberin Devamı