Gündem 'Sevgilimden ayrıldım, seninle stres atayım'

'Sevgilimden ayrıldım, seninle stres atayım'

Paylaş
'Sevgilimden ayrıldım, seninle stres atayım'

Bolu'dan gelen bu haberin içinde 4 ayrı acı haber var...

HABER 1: Bolu'da 6 yıl önce, 3.5 yaşındaki kızını döverek hastanelik ettiği gerekçesiyle cezaevine konulan ve 3 yıl 9 ay yattıktan sonra tahliye edilen 32 yaşındaki Çiğdem Alakaz, velayeti kendisinden alınarak yurda konulan 12 yaşındaki oğlunun, yaşı büyük çocuklar tarafından dövülmesine isyan etti.

HABER 2: Oğlunu yurttan çıkaran Çiğdem Alakaz, şikayet için gittiği Cumhuriyet Savcılığı’nda, hakkında ‘iftira’ suçundan tutuklanma kararı bulunduğu gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

HABER 3: Çiğdem Alakaz işlemlerin ardından cezaevine konulurken, yurtta çocuklardan dayak yediğini iddia eden ve vücudunun her yeri morluklarla dolu olan İ.C.Y'nin, annesiyle cezaevi önünde vedalaşma anı yürek burktu.

HABER 4: 12 yaşındaki İ.C.Y, yurtta nasıl dayak yediğini anlatırken şunları söyledi: Yurtta kalan bir çocuk, bana, "Sevgilimden ayrıldım seninle biraz stres atayım" dedi. Beni dövdü, ondan sonra teşekür etti. Kaldırıp yere fırlattı. Kafamı tekmelerle ezdi...

İşte Bolu'dan gelen acı dolu hikaye:

Çiğdem Alakaz, 6 yıl önce 3.5 yaşında olan kızı S.A'yı öldüresiye dövdü. Vücudunun her yeri morluklarla dolu olan, yüzünde sigara söndürülen ve yediği dayaktan yüzü tanınmayacak hale gelen minik S. ile kadının ilk eşinden olan o zaman 6 yaşındaki İ.C.Y devlet himayesine alındı.

Çiğdem Alakaz da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevi’ne konuldu. S.A Adapazarı Dostluk Çocuk Yuvası’na, İ.C.Y de Kocaeli Karamürsel Yetiştirme Yurdu’na yerleştirildi.

ÖZ KIZINI BU HALE GETİRMİŞTİ>>VİDEO

Çiğdem Alakaz 3 yıl 9 ay hapis yattıktan sonra serbest kalırken, kızı Sıla Alakaz adı gizli tutulan bir aileye evlatlık verildi. İ.C.Y ise Karamürsel Yetiştirme Yurdu’ndan Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Düzce Yetiştirme Yurdu’na nakledildi. Cezasını tamamlayan Çiğdem Alakaz, oğlunu belirli aralıkla ziyaret etti.

ŞİKAYETE GİTTİ TUTUKLANDI

İddiaya göre İ.C.Y, geçen Perşembe gecesi yurtta kalan kendisinden yaşça büyük çocuklardan dayak yedi. Sırtında morluklar oluşan, kafasında ve yüzünde şişlikler bulunan İ.C.Y, Cuma günü gizlice annesini arayarak yardım istedi.

Anne Çiğdem Alakaz ve teyzesi Yaşariye Alakaz önceki gün Düzce’ye giderek çocuğu yetiştirme yurdundan alarak Bolu’ya geldi. Oğlunun sırtında ve yüzünde morluk ve şişlikleri gören Çiğdem Alakaz yurt yetkilileri hakkında dün suç duyurusunda bulunmak üzere Bolu Sanayi Polis Merkezi’ne ardından da Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti. Çiğdem Alakaz şikayet dilekçesini yazarken, hakkında ‘iftira’ davasından tutuklanma kararı bulunduğu gerekçesiyle polis tarafından oğlunun yanında gözaltına alındı.

Sağlık kontrolü için İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne götürülen Çiğdem Alakaz, hastane çıkışında kendisini görüntüleyen DHA muhabirine oğlunun sırtını açarak, “Devlet tarafından koruma altına alınan evladım. Ben S.A'nın annesiyim. Cinnet geçirip o anki sinirle çocuğuma vurdum diye 2004 yılından bu yana devlet tarafından işkence görüyorum. Çocuğumu 18 yaşında üç çocuk linç ederek dövmüşler. Sevgilisinden ayrılmış, stresini atmak için çocuğumu böyle yapmış” dedi.

CEZAEVİ KAPISINDA SARILDILAR

Tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevi’ne götürülen Çiğdem Alakaz’ı ablası Yaşariye Alakaz ve oğlu arkasından takip etti. İ.C.Y, cezaevi kapısının önünde annesi Çiğdem Alakaz’ın boynuna sarılarak gözyaşı döktü. Polis tarafından güçlükle annesinden ayrılan İlker Can Yıldız annesine el sallayarak gözyaşlarına boğuldu.

Yurtta kalan bir çocuğun sevgilisinden ayrılması nedeniyle moral bozukluğunun acısını kendisinde çıkardığını öne süren İ.C.Y şunları anlattı:

'SENİNLE STRES ATAYIM'



“Bana ‘Sevgilimden ayrıldım seninle biraz stres atayım’ dedi. Beni dövdü, ondan sonra teşekür etti. Kaldırıp yere fırlattı. Kafamı tekmelerle ezdi. ‘Beni bir kişiye söylersen onların yanında da seni döverim’ dedi. Korkudan kimseye birşey söyleyemedim. Sabah kalktığım zaman her yerim morarınca ben de hocadan izin istedim. Ama bana okula gitmem gerektiğini söyledi. Beni zorla okula gönderdi. Akşam yurda geldiğim zaman arkadaşımın telefonundan gizlice annemi aradım. Beni gelip almasını istedim. Annem beni aldı sonra savcılığa gittik. Onları şikayet etmeye çalıştık. Annemin eski bir dosyası varmış. Polisler geldiler annemi alıp götürdüler.”

ÇOCUĞUNU KAÇIRDIĞI İÇİN DAVA AÇACAKLAR

Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Çakır ise, Çiğdem Alakaz’ın oğlu İ.C.Y'yi kaçırdığı için dava açacaklarını belirterek şöyle dedi:

“Dayak yediğini iddia ettiği çocuk, İ.C.Y’ye sadece tokat attığını söylüyor. Annesi de çocuğu Düzce’ye gelerek kaçırmış. Ayrıca çocuğu köpek ısırmış. Annenin daha önce de bu tür vukuatları olmuş, çocuğunu kaçırmış. Tutanak tuttuk. Dava açacağız. Çocuk yüzde 50 mental sınıflarında okuyor. Yani özel eğitim alıyor. Sıkıntımız çocuktan yana değil annesinden.”

Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)

2