Spor Seyrantepe Stadı yükseltilecek

Seyrantepe Stadı yükseltilecek

Paylaş
Seyrantepe Stadı yükseltilecek

Seyrantepe Stadı yükseltilecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe Stadı projesiyle ilgili olarak, "imar planının iptal edilmesi, ruhsatın iptal edilmesi anlamına gelmez" dedi.

Haberin Devamı

Bayraktar, kabası bittiği için inşaatın durdurulmasının mümkün olmadığını, Danıştayın TMMOB Mimarlar Odasının başvurusu üzerine 2007 imar planını iptal ettiğini, 2008’de yeni imar planı yapıldığını bildirdi.

İnşaatın 2008 imar planı üzerine yapıldığını bildiren Bayraktar, şunları söyledi:
"Kabası bittiği için plan iptali ruhsat iptali anlamına gelmez. İnşaata başlamasaydık temel aşamasında olsaydık neyse. Kaba inşaatı bitti. Artık tefriş aşamasına geçtiği için plan iptali inşaatı durdurmayı gerektirmez."

Bayraktar, 52 bin kişi kapasiteli olacak stadın UEFA standartlarına uyup uymadığına ilişkin olarak da şöyle konuştu:
"İnşaat başlamadan önce proje UEFA kurallarına uygundu. Ancak UEFA’nın geçen yıl yaptığı yönetmelik değişikliğinden sonra standartlara uygunlukta sorun yaşandı. Sorunu çözmek için zemini 20 santimetre yukarı kaldıracağız. Zeminin yükseltilmesi nedeniyle stadın kapasitesi 55 binden 52 bine düşecek."

Haberin Devamı

Proje değişikliği nedeniyle inşaatı üstlenen Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Uzunlar İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş’nin sorun çıkarmasının söz konusu olamayacağını ifade eden Bayraktar, "Parayı veren biziz, bizim inisiyatifimiz Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün inisiyatifi doğrultusunda proje uygulanır. Bir sorun çıkarılması söz konusu olamaz. Parayı biz veriyoruz" dedi.

Fatma Orhan / AA