Türkiye (Son Dakika) Şiddete uğrayan kadın boşanmak isterken dolandırıldı

Şiddete uğrayan kadın boşanmak isterken dolandırıldı

Paylaş
Şiddete uğrayan kadın boşanmak isterken dolandırıldı

Eşinden boşanmak istediği için öldürülen, dövülen ve tehdit edilen kadınların sayısında son yıllarda büyük artış yaşanırken, bu kez de kocasından boşanmak isteyen bir kadın, yine bir kadın tarafından dolandırıldı

Adana'da 35 yaşındaki ev kadını Güleser K., eşinden boşanmak isteyen 46 yaşındaki F.B.’yi, "Savcı tanıdıklarım var, onlar senin boşanmanı sağlar" diyerek 9 bin lirasını dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Merkez Seyhan İlçesi’nde oturan F.B. emekli asker olan eşi M.B.’den şiddet gördüğü için ayrılma kararı aldı. Eşi ile birlikte yaşadığı evini terk eden F.B., kuzeninin arkadaşı olan ve kendini başka isimde tanıtan Güleser K.'nin yanına gitti. F.B.’yi evine götüren Güleser K., "Benim savcı tanıdıklarım var. Gümrük müşavirliği yapmama rağmen üniversiteyi dışarıdan okuyorum, bitirince savcı olacağım. Seni şiddet uygulayan eşinden boşatırım" diyerek yardım edeceğini söyledi.

MAHKEME MASRAFI, RAPOR PARASI, SAVCI PARASI DERKEN...


Kadına inanan F.B., darp raporu aldıktan sonra boşanma davası açtı. F.B.’yi bir an olsun yalnız bırakmayan Güleser K., "Mahkeme masrafı, savcıya vereceğim, rapor parası" diyerek sürekli para istedi. F.B., bir hafta içerisinde Keser’e 7 bin TL değerinde para ve ziynet eşyası verdi. Boşanma davasını açan F.B., geçimini sağlamak için iş aramaya başladı.

PARASI BİTEN KADINI, 'SANA İŞ BULURUM' DEYİP YİNE DOLANDIRDI

F.B.’ye "Sana iş de bulurum" diyen Güleser K. bir kez daha para istedi. Güleser K’nin isteklerinin sonunun gelmemesinden şüphelenen F.B., avukat tanıdığından yardım istedi. F.B.’nin dolandırıldığını anlayan avukat, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, seri numarasını aldığı 2 bin 900 TL’yi zarfa koyup F.B.’ye verdi.

UNVAN KULLANARAK DOLANDIRICILIKTAN GÖZALTI


Güleser K. ile görüşen B., Yüreğir Otogarı’nda buluştu. Güleser K., seri numaraları belirlenmiş olan parayı teslim aldı. Ekipler, kadını para zarfıyla yakaladı.

Güleser K. ekiplerce ’unvan kullanarak dolandırıcılık’ yapmak suçundan gözaltına alındı. Bir hafta içerisinde 9 bin lirasının dolandırıldığını söyleyen F.B., "Bana eşimden boşanmamda yardım edeceğini söyledi. Kendisini gümrükçü olarak tanıttı. Savcı tanıdıklarını söyleyip sürekli onlara vermek için para istedi. Dolandırıcı olduğunu bilmiyordum" dedi. Güleser K. ise sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

Haberin Devamı