Gündem Şiddetli lodos çatıyı uçurdu

Şiddetli lodos çatıyı uçurdu

Paylaş
Şiddetli lodos çatıyı uçurdu

Bursa'da etkili olan şiddetli Lodos nedeniyle bir evin çatısı uçtu, bazı semtlerde elektrik direkleri devrildi, ağaçlar yıkıldı

Bursa’da akşam saatlerinde hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan lodos, Merkez Yıldırım İlçesi Kaplıkaya Mahallesi Keklik Sokak’ta, 5 katlı 10 Kent Apartmanı’nın demir profil ve alüminyum saçtan yapılan çatısını uçurdu.

Haberin Devamı

Rüzgarın etkisiyle havada yaklaşık 50 metre uçan çatı, İdeal Kent Apartmanı’nın 4’ncü katında oturan ve bu sırada evde kimsenin bulunmadığı Emekli Öğretmen Mehmet Karadağ’ın dairesine çarptı. Yatak odasında yaklaşık 2 metre çapında delik açan çatı daha sonra park halindeki iki otomobilde hasara yol açtı.

DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ YAPILAMADI

Bursa’da fırtına nedeniyle bazı ağaçlar ve yıkılan aydınlatma direkleri bazı semtlerin karanlıkta kalmasına neden oldu. Bursa Meteroloji Müdürlüğü, gece şiddetini daha da artıracak olan lodosun, sabahın erken saatlerinde yerini sağnak yağmura bırakacağını duyurdu.

Fırtına nedeniyle bugün saat 18.30’da yapılması gereken Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve Yenikapı-Yalova Deniz Otübüsü Seferleri iptal edildi.

Haberin Devamı

Bu arada rüzgarın hızı saatte 50 kilometreye kadar ulaştığı Uludağ’da gece kar yağışı bekleniyor. Kar kalınlığının 40 santimetre olarak ölçüldüğü Uludağ’da, gün içersinde hava sıcaklığı ise 1 dereceye kadar düştü.

Bülent CİVANOĞLU/ BURSA (DHA)