Türkiye (Son Dakika) Sierra cinayetinde gelişme

Sierra cinayetinde gelişme

Paylaş
Sierra cinayetinde gelişme

Cankurtaran sahilinde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada polis, cinayetin 2 veya 3 kişi tarafından işlenmiş olabileceğini belirtti

Aynı bölgede kalan evsizlerin olaya tanık olmuş olabileceği üzerinde duran Polis, cinayetin en önemli zanlısı olarak aranan Ziya T. ile kayıp olan 8 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürüdürüyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, aynı bölgede 2007 ve 2010 yıllarında iki kadın turiste tecavüz edilmesi olayıyla ilgili dosyalar da polis tarafından tekrar açıldı.

Günlerce polis tarafından arandıktan sonra Cankurtaran’daki surların dibinde bir dehlizde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Cinayet soruşturması sırasında ifadeleri alınan 30 kişinin DNA örneklerinin incelemesi tamamlandı. Şu ana kadar yapılan incelemede örnek alınan şüphelilerle Sarai Sierra’dan alınan örneklerin eşleşmediği öğrenildi.

ZİYA T., YAKALANAMIYOR

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada, cinayetin bir numaralı zanlısı olarak aranan Ziya T. ise, bu güne kadar yakalanamadı.

Son olarak Karabük’te ailesinin yanına giden iki gün kaldıktan sonra "Ben Hatay’a gidiyorum" diyerek ortadan kaybolan Ziya T.’yi yakalamak için Türkiye çapında yapılan çalışmalarda, şüphelinin izine rastlanılamadı. Sokaklarda yaşamaya alışık olan Ziya T.’yi yakalamanın uzun sürebileceği belirtildi. Öte yandan Ziya T.’nin kardeşinden alınan örneklerin yapılan DNA incelemesinde, Sarai Sierra’dan alınan örneklerle benzerlik gösterdiği öğrenildi. Ancak kesin sonuç alınması için Ziya T.’nin yakalanmasının ardından ondan alınacak kan örneklerinin incelemesi sonucu ortaya çıkacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

CİNAYETİ 2 VEYA 3 KİŞİ İŞLEMİŞ OLABİLİR

Öte yandan olayı soruşturan dedektifler olayın meydana geliş şekli, saati ve cesedin cinayetten sonra taşındığı yer dikkate alındığında olaya en az 2 veya 3 kişinin katılmış olabileceğini belirttiler.

Olaydan sonra yapılan soruşturmada daha önce o bölgede yaşayan ve ancak olaydan sonra ortadan kaybolan ve halen araması devam eden 8 kişinin cinayetle ilgilerinin olabileceği belirtildi. Yetkililer bu kişilerden bazılarının ceset taşımaya yardım etmiş olabileceğini bazılarının ise olaya tanık oldukları için ortadan kaybolmuş olabileceği belirtti.

Bu nedenle aralarında Ziya T., ve 8 kişinin yakalanması için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

GÖMLEKTEKİ ERKEK KANIYLA KARŞILAŞTIRILACAK

Haberin Devamı

Polis bu kişilere ulaşıldığında kanlarının alınarak DNA profillerinin çıkarılacağını belirttiler. Alınan bu örneklerin Sarai Sierra’nın tırnaklarının arasından ve gömleğinden alınan ve bir erkeğe ait olduğu ortaya çıkan kan lekesinden el edilen verilerle karşılaştırılacağı öğrenildi.

Bu sayede cinayeti işleyen, cesedin taşınması yardım etmiş olabilecek kişilerin ortaya çıkarılacağı belirtildi.

ESKİ FAİLİ MEÇHUL TECAVÜZ DOSYALARI TEKRAR AÇILDI

Bu arada aynı bölgede 2007 ile 2010 yılları arasında meydana gelen ve halen faili meçhul olarak bekleyen iki turist kadına tecavüz edilmesi olaylarının dosyaları da polis tarafından tekrar açıldı. Yetkililer, mağdurlarla ve dosyadaki görgü tanıklarıyla tekrar görüşülerek o tarihlerdeki soruşturmadaki eksiklerin tespit edilerek faillere ulaşılmaya çalışılacak. Yetkililer, bu iki olayın yapılış şeklinin Sarai Sierra cinayetine benzediğini belirterek olaylar arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığının da araştırılacağı öğrenildi.

DHA