Yaşam Şimdi moda 'Mad Men' estetiği

Şimdi moda 'Mad Men' estetiği

Paylaş
Şimdi moda 'Mad Men' estetiği

Dünyada en fazla yapılan estetik ameliyatlar listesinin ilk üç sırasında yıllardır göğüs estetiği var. Türkiye'de bu oran dünya ortalamasının üzerinde.Şimdi de oldukça dolgun ve doğal göğüsler moda

ESRA ÖZÜBEK

Haberin Devamı

eozubek@elle.com.tr

Tıpkı tüm dünyada izlenme rekorları kıran ‘Mad Men’ dizisinin başrol oyuncusu Christina Hendricks’in göğüsleri gibi. Meme dokusunu yukarı çekip belirginleştiren konik meme estetiğini Op. Dr. Orhan Murat Özdemir’den öğrendik.

Son aylarda kadınlar arasında yeni bir moda yayıldı: ‘Mad Men’ dizisinin yıldızı Christina Hendricks’inki gibi çıkık, dolgun ve konik formdaki göğüsler... Yerçekimi, kilo alıp vermek, doğum ve zamanın etkisiyle memeye form veren yağ dokusunun azaldığı kadınlar, Christina Hendricks’in göğüslerine sahip olmak istiyor. Bunun için de toparlama, dikleştirme yöntemi ve konik silikon takviyesine başvuruyor. Böylece hacmini ve diriliğini kaybetmiş göğüslere, doğal konik biçimi yeniden kazandırılmış oluyor.

Haberin Devamı

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir operasyonu şu cümlelerle anlatıyor: “Operasyonda, konik silikon protez yerleştiriliyor. Memenin üst kutbundaki dolgunluk azaldıysa bu, cohesive jel silikonla takviye ediliyor. Sırta doğru uzanan fazlalıklar varsa bunlar vaser liposelection ile toplanıyor ve memelerin arasındaki oluk fazla açıksa doku jel takviye ile tamamlanıyor.

Konik silikonlar katlantı çizgisinden yerleştiriliyor. Bu sayede meme başı duyusunun kaybı ya da emzirme yeteneğinin sıfırlanması söz konusu olmuyor. Operasyon süresi, diğer yöntemlere göre kısa. Ayrıca ameliyat izi de çok iyi gizlenebilecek bir yerde olduğu için hiç fark edilmiyor.” Ancak bu konuda önemli bir noktanın altını çizmek gerek: İster konik ister farklı biçimde protez takılsın, boyunuz, kilonuz, giyim tarzınız ve yaşam biçiminiz hesaba katılmalı. Aynı göğüs ölçüsü, farklı boylardaki kadınlarda bambaşka algılar yaratıyor çünkü.

Sözgelimi 1.50 boyundaysanız, 90-60-90 ölçüler size yakışmayacaktır. Bu ölçülerle büyülemeniz için boyunuzun da en az 1.70 olmayı gerekiyor. Bu yüzden, 90 beden ve üzeri bir meme protezine sahip olmak istiyorsanız, bu kriterleri düşünmelisiniz. Op. Dr. Orhan Murat Özdemir “Konik meme estetiği için uygun bedendeyseniz çok doğal sonuçlar alırsınız ve zamanla formda herhangi bir deformasyon görülmez” diyor.

Haberin Devamı

AKLINIZDA BULUNSUN

- Günümüz estetik anlayışına en uygun memelere sahip olanlar, İtalyan ve İspanyol kadınları. Üçüncü sırada Latin Amerikalılar (Venezuella, Brezilya gibi ülkele) var.

- Beyaz Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin kadınlarının ten ve yüz güzelliği malum. Ama onlarda göğüsler genellikle küçük.

- Muhafazakar ülkelerde genç kızlar yeni çıkan göğüslerini saklamaya eğilimli. Bu alışkanlıktan ileri gelen kamburluk en sık rastlanan duruş bozukluklarından biri.

- ISAPS (Uluslararası Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği) istatistiklerine göre göğüs ameliyatlarının yüzde 61’i büyütme, yüzde 20’si küçültme, yüzde 19’u ise dikleştirme. ? Göğüs protezlerinde kullanılan silikon, kumdan elde edilir. Katı, sıvı ve jel formlarında üretilir.

- Silikon, ömür boyu hemen hiçbir rahatsızlık vermeden vücutta kalabilen nadir maddelerden biridir. Silikon ile ilgili endişe verici hikayeler sıvı silikonun kullanıldığı dönemlere aittir. 1996 yılında sıvı silikonun tıbbi kullanımı tüm dünyada yasaklandı.

Haberin Devamı

- Göğüs büyütme, küçültme veya dikleştirme ameliyatları şu durumlarda yapılamaz: Bazı yapısal bozukluklar (göğüs kafesi anomalisi), kanama problemi (hemofili), göğüs kanseri şüphesi...

(27.10.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)