Advertorial Sınav ücreti destek miktarını geçmiyor
Sponsorlu

Sınav ücreti destek miktarını geçmiyor


Paylaş
Sınav ücreti destek miktarını geçmiyor

Ege Vizyon Akademi, adaylara sınav ve belge konusunda yardımcı amacıyla sınav ücretlerini İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan destek miktarını geçmeyecek şekilde belirledi

Mesleki Yeterlilik Belgeleri 6111 sayılı kanun kapsamında 48 meslekte zorunlu hale geldi. Bu kapsamda alınan belgeler kişilerin mesleki yetkinliğini de kanıtlayacak. Türkiye’nin her yerinde inşaat sektöründe 13, kaynakçılık sektöründe iki olmak üzere toplam 15 meslekte sınav ve belgelendirme yapan Ege Vizyon Akademi, adaylara sınav ve belge konusunda yardımcı amacıyla sınav ücretlerini İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan destek miktarını geçmeyecek şekilde belirledi. Bu sayede sınavı kazanan adayların ödedikleri tüm ücreti geri aldığını dile getiren Ege Vizyon Akademi Belgelendirme Müdürü Çağlar Kalkan, "Adaylara geri ödeme teşvikinin yanı sıra tek ücretle 3 sınav hakkı da tanındı. İşverenler için de teşvik düzenlendi. Mesleki yeterlilik belgesine sahip personelleri çalıştıran işyerlerinde, bu personellerin 'sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı' 12 - 48 ay boyunca İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanabiliyor" dedi.



Hem teorik, hem pratik sınav

Mesleki yeterlilik sınavlarının, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayınlanmış, ilgili mesleğe ait ulusal yeterliliklerde belirlenen kriterlere göre hazırlandığı bilgisini paylaşan Çağlar Kalkan, sınavlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Teorik sınavlar yazılı ve mülakat şeklinde olabiliyor, pratik sınavında da adaya performansa dayalı sınavda yaptırılması gereken uygulamalar, proje ve iş planı şeklinde ulusal yeterlilikte istenildiği gibi hazırlanıyor. Her branşta öncelikle teorik sınav yapılmaktadır. Daha sonra ahşap kalıpçı, betonarme demirci adaylarına mülakat sınavı da yapılıyor. Her adaya son olarak performans sınavı yapılıyor. Bazı meslek branşlarında adaylar tek tek sınav olurlarken bazı mesleklerde de adaylar ekip olarak sınava alınıyor. Her aday uygulamak ve tamamlamakla yükümlü olduğu projeler üzerinden değerlendiriliyor. Yapmış olduğumuz sınavların tümü kamera kaydına alınıyor ve bu kayıtları izleyen yetkili kişiler adayların başarı durumlarına karar veriyor. Ayrıca adayların itirazları durumunda da bu kayıtlara başvuruluyor." Ege Vizyon Akademi'nin TÜRKAK tarafından ISO 17024:2012 Personel Belgelendirme Sistemi'nden akredite edildiğini akaran Çağlar Kalkan, MYK tarafından da Yetkilendirilmiş Sınav ve Belgelendirme Kurumu olduğunu ifade etti.