Gündem Sıpanın süt annesi koyun

Sıpanın süt annesi koyun

Paylaş
Sıpanın süt annesi koyun

Van'ın Muradiye İlçesi'nde doğumdan sonra telef olan eşeğin yavrusu sıpaya, koyunun yaptığı süt annelik görenleri şaşırtıyor

Muradiye İlçesi'ne bağlı Yukarı Argıt Köyü'nde oturan Akdemir ailesi, eşeklerinin doğumdan sonra telef olması üzerine ortada kalan sıpalarını bir koyun sahiplendi.

Akdemir ailesine ait koyun kuzusuyla birlikte sıpayı da emzirerek sahiplenmesi görenleri şaşırtıyor. Annesini kaybeden eşek yavrusu, ailenin koyundan sağdığı sütle beslendi.

Beslenen sıpa, bir süre sonra bu şekilde beslenmeyince koyundan süt emmeye başladı. Kuzularla aynı anda, koyundan süt emerek beslenen eşek yavrusu köyde şaşkınlık yarattı.

Köyde oturanlar ilk kez böyle olayla karşılaştıklarını belirtirken, Aynur Akdemir de eşeklerinin ölümü ardından annesiz kalan yavru sıpaya bir koyunun sahip çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Akdamer, “Başka koyunları emmedi gibi koyunu kendi annesi gibi görüyor. Sürekli diğer yavru kuzu ile birlikte koyunun peşinden geziyor. Bu nedenle bizlerde bu koyunun hiç sütünü sağmıyoruz, sütünün tamamını koyunun kuzusu ve eşek yavrusuna bırakıyoruz” diye konuştu.

Seracettin SEÇKİN/Van (DHA)