Hayvanlar - Çevre Sirke satılan yavru fil için tüm dünyadan yardım çağrısı
Paylaş
Sirke satılan yavru fil için tüm dünyadan yardım çağrısı

Nesli tükenmekte olan Ecol isimli fil, temmuz ayında Rostov'daki hayvanat bahçesi tarafından özel bir sirke satıldı. Tüm dünyada yankı uyandıran olayın ardından birçok hayvan hakları aktivisti harekete geçti. Minik filin annesine geri dönmesi için internetten imza kampanyası başlatılırken, Fransız oyuncu Brigitte Bardot ise Rusya Lideri Vladimir Putin'e çağrı yaptı.

Nesli tükenmekte olan 3 yaşındaki dişi fil Ecol temmuz ayında, Rostov kentindeki hayvanat bahçesi tarafından özel bir sirke satılmıştı. Ancak Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme’den (CITES) yavru filin, ticari işletmelere devri yasak olan bir türden olduğu anlaşılıyor. Rusya Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı, Soruşturma Komitesi, Federal Güvenlik Servisi dahil olmak üzere ülkedeki çeşitli kurumlara yapılan onlarca başvuruya rağmen sonuç alınamadı. Ecol hala özel sirkte kalıyor.

Haberin Devamı

Sputnik'te yer alan habere göre, sirklere hayvan kullandırma yasağı, bazı ülkelerde belediye düzeyinde olmak üzere dünyanın neredeyse 50 ülkesinde uygulanıyor. Yasağı kabul eden ülkeler, hayvanların kullanıldığı sirklerin ‘utanç verici bir çağdışılık, ilkel ve kaba hayvan zulmü olduğunu’ ifade ediyor.