Siyaset 19 yıl sonra Bahçeli değil Oktay Vural konuştu
Paylaş
19 yıl sonra Bahçeli değil Oktay Vural konuştu

MHP lideri Bahçeli, geçirdiği kalp ameliyatı nedeniyle bu haftaki parti grubu toplantısına katılamadı. 19 yıl sonra bir ilk yaşandı ve Bahçeli dışından biri ilk kez o kürsüye çıktı. Bu isim MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural oldu.

Konuşmasında hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren Vural'dan 'İmralı tutanakları' iddiası geldi.

Haberin Devamı

İşte Oktay Vural'ın o sözleri:

Her şey zamanla ortaya çıkıyor. PKK ile görüşmeyiz diyerek bunu haysiyet durumu yapanlar sonra görüştüklerini itiraf etmek zorunda kaldılar. Maalesef Türkiye bu süreçte vahim hatalar yapmış, bu hatalar bir bir ortaya çıkmıştır. İmralı tutanaklarının bir kısmı çıktı, şimdi de İmralı tutanaklarının tamamı Avrupa basınında yayınlanmış durumdadır. Bazı gazeteler bu tutanaklardan akla durgunluk veren pasajlar yayınlamışlardır.

Bu tutanaklara göre, Erdoğan Başbakanken HDP'li bir siyasetçiye diyor ki, bana ne yapacağımı söylüyorsun, söyleyeyim her şeyi yapacağım. Bir zamanı var ve bu konuda Apo'yla anlaştım. İddia bu. Bizim terörist başı dediğimiz, İmralı canisi dediğimiz onlarınsa Apo diyerek seslendiği bebek katiliyle ne konuşulmuştur? Hangi konularda anlaşmışsınızdır? Eğer bunlar doğru değilse çıkın konuşun, yayını durdurmak için girişimde bulunun. AKP, İmralı canisine örgütünü yönetmek konusunda icazet vermiş, göz yummuştur. Tutanaklardan bu anlaşılmaktadır.

Haberin Devamı