Siyaset 23 Nisan özel oturumuna damga vuran an! Binali Yıldırım'ın konuşması ayakta alkışlandı
Paylaş
23 Nisan özel oturumuna damga vuran an! Binali Yıldırım'ın konuşması ayakta alkışlandı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 23 Meclis'te düzenlenen özel oturumda yaptığı konuşma ayakta alkışlandı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Sizlerin şahsın aziz milletimizi hürmetle selamlıyorum. Milli egemenlik ve çocuk bayramımız kutlu olsun. Bugün çocuklarımıza bayram olarak armağan eden Gazi Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve milli mücadelemizi yöneten bütün milletvekillerini saygıyla, rahmetle, şükranla yad ediyorum. İlk Meclisimizden bugüne kadar bu yüce çatı altında vekalet yönetimini üstlenen bütün milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Haberin Devamı

27. Yasama Yılı'nın bu son özel toplantısında yasama dönemi içerisinde hayatını kaybeden Deniz Baykal, Yakup Taş, İmran Kılıç, İsmet Uçma, Markar Esayan, Kazım Arslan ve Erdin Bircan milletvekillerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Yine asrın felaketi olarak adlandırılan bilim adamlarınca bin yılda bir görülecek Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza da Rabbimden rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Depremde yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbimin izniyle devlet ve millet olarak dayanışmamız sayesinde yaralar süratle sarılıyor, hep beraber yeniden doğruluyoruz.

Haberin Devamı

Mübarek Ramazan bayramımızın 23. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile aynı güne denk gelmesi çok manidar bir güzelliktir. Bu vesileyle aziz milletimizin her iki bayramını da yürekten tebrik ediyorum. Allah devletimizi, milletimizi payidar kılsın ve nice bayramlara, Ramazan bayramlarına ve nice 23 Nisan'lara kavuştursun.

Dünyanın hiçbir ülkesinde eşi olmayan 23 Nisan çocuk bayramı Türkiye'nin ve dünyanın bütün çocukları için kutlu olsun. Allah, Türkiye ve dünyanın bütün çocuklarının umudunu, geleceğini ve yüzünü güldürsün.

14 Mayıs seçimleri şimdiden hayırlı olsun. İnanıyorum ki milletimiz güven ve istikrardan geri adım atılmasına izin vermeyecektir. Milletimizin talepleriyle bizim taleplerimiz daima aynıdır. Seçim inşallah Türkiye'de demokraside hukuk düzeninde kalkınma ve refahta istikrarı daha ileri götürecek sonuçları sağlayacak.

Cahit Sıtkı'nın dediği gibi, 'Memleket isterim... Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun. Kuşların, çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim... Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun. Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim... Ne zengin fakir, ne sen-ben farkı olsun. Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim... Yaşamak sevmek gibi gönülden olsun. Olursa bir şikayet ölümden olsun.'

"BAYRAKLARI ASALIM"

Haberin Devamı

Sözlerimizi tamamlarken yıllardır büyük Türkiye davasına beraber hizmet ettiğim bütün yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi ifade ediyorum. Onların akıl teri sayesinde milletimize hizmet ettik, eserler verdik. Yüzümüz ak, alnımız açık oldu. Sizlere veda ederken diyorum ki, Allah milletimizi, devletimizi daima payidar kılsın. Türkiye düşmanlarına fırsat vermesin. Birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz dayanışma ruhumuz daim olsun.

Ceketinin iç cebinden Türk bayrağını çıkaran Yıldırım kürsünden İstiklal Marşı'nı okudu;

'Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak
O benimdir, o benim milletimindir ancak.'

KONUŞMASI AYAKTA ALKIŞLANDI

Yıldırım, 'Bayrakları asalım' diyerek sözlerini noktalarken konuşması da vekiller tarafından ayakta alkışlandı.