Siyaset 28 Şubat'ın üzerinde 'poyraz' esintisi
Paylaş
28 Şubat'ın üzerinde 'poyraz' esintisi

5'i tutuklu 17 denizci subay hakkında hazırlanan 'Poyrazköy' iddianamesinde, 28 Şubat dönemi konusunda dava açılabileceğini gösteren ifadeler yer alıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında açılan dördüncü dava olan ‘Poyrazköy’ iddianamesinde 5’i tutuklu 17 denizci subay için hapis cezaları istenmişti. Sivil yargının bakacağı davanın iddianamesinde, 28 Şubat dönemine ilişkin de değerlendirmeler yer alıyor.

Haberin Devamı

Ergenekon savcılarının, 28 Şubat sürecinin simge ismi, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in ifadesini almış olması, dava açılabileceği kuşkularını artırdı. Çevik Bir, bazı belgelerde adı geçtiği için geçen yaz savcılıkta sorgulanmıştı. Ancak savcılığın ne gibi bir işlem yaptığı bugüne kadar açılmış davaların dosyalarından anlaşılamamıştı.

ADRES DENİZ KUVVETLERİ

Savcılar Ercan Şafak ve Murat Yönder’in hazırladığı Poyrazköy iddianamesinde şu ifadeler yer aldı: “Tüm delillerin değerlendirilmesi sonucunda; 28 Şubat döneminde, dayanağını yasalardan almaksızın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde illegal olarak oluşturulan, bu haliyle yasadışı kurulan herhangi bir örgütten farkı bulunmayan ve bir dönem faaliyetlerde bulunan ‘Batı Çalışma Grubu’ (BÇG) unsurlarının günümüzde de önce ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ ardından da ‘Kafes Eylem Planı’ çerçevesi altında hukuki zemin dışında illegal eylem ve faaliyetlerine devam ettikleri ortaya çıkmıştır.”

Haberin Devamı