Siyaset 6'lı Masa'dan flaş açıklama: Aday 6 Mart'ta duyurulacak
Paylaş
6'lı Masa'dan flaş açıklama: Aday 6 Mart'ta duyurulacak

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sona erdi. Yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı 6 Mart Pazartesi kamuoyuyla paylaşacağız" ifadeleri yer aldı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarından oluşan 6'lı Masa'nın Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 12'nci toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası, 6 genel başkanın imzası ile yayımlanan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ADAYI 6 MART PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28'inci Dönem TBMM ve 13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz."

 

 

İYİ PARTİLİ KURMAYLAR TOPLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı Masa'daki toplantı sonrası ortak adayla ilgili gelişmeleri parti kurmaylarına bildirmek üzere saat 22.30'da parti genel merkezine geldi. Akşener, girişte partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Bu akşamki toplantının ardından yarın İYİ Parti il başkanlarının katılacağı bir toplantının daha düzenleneceği öğrenildi.

Haberin Devamı

TOPLANTI SONRASI GENEL BAŞKANLARDAN İLK AÇIKLAMALAR

6'lı Masa toplantısı sonrası masadaki siyasi partilerin genel başkanları sosyal medya hesaplarından teşekkür mesajı yayımladı.

Bugünkü toplantının ev sahibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Karamollaoğlu, paylaşımında "Ortak bir anlayışla mutabakata vardığımız değerli genel başkanların her birine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "'Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener.' Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ederim" dedi.

'ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemiz için hayırlı olsun. Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak anlayışa ulaştık. Bu süreci ilk günden bugüne büyük bir gayretle yürüten başta ev sahibimiz sayın Temel Karamollaoğlu olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullandı:

"Aziz Memleketimizde her bir vatandaşımız için huzuru, refahı, adalet ve demokrasiyi üretme kararlılığı, 'devlet' olma bilinci ve kazanmak inancı ile ortak bir iradeye sahibiz."

6 SAAT SÜREN TOPLANTIDA NELER YAŞANDI?

CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hande Fırat altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirlemek üzere buluştuğu toplantıya ilişkin kulis bilgilerini paylaştı. Hande Fırat şunları aktardı: Gültekin Uysal aday olarak Kılıçdaroğlu'nun ismini masaya getirdi. 5 liderden bir sorun çıkmadı. Ancak Meral Akşener 'Partimin aktarmamı istediği şeyler var' diyerek söze başladı. Belediye başkanlarının ismini zikrettiği anda, Kemal Kılıçdaroğlu nazikçe Meral Akşener'in sözünü keserek 2 belediye başkanının görevine devam edeceğini belirtti. Bunun üzerine kararı Meral Akşener genel kurula götüreceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin ise konuya dair şu bilgileri verdi: Gergin bir toplantı olmuş. Meral Akşener'in masaya bazı isimleri getirmeye çalıştığı, Kemal Bey'in bunu engellediği biliniyor. Diğer isimlerden böyle bir karşı çıkma gelmemiş. Sayın Akşener 1 yıl önce aday olmayacağını ifade etmişti. Son günlerde Mansur Yavaş'ın adı gündeme geldi. 48 saat içinde 4 tane canlı yayına katıldı. Görev verilirse aday olurum dedi. Ki Ekrem İmamoğlu bile böyle iddialı bir açıklama yapmamıştı. 2024'te yaklaşan belediye seçimleri için mesaj veriyor. Diyor ki 'Ey Ankaralılar bakın öyle bir belediye başkanınız var ki Cumhurbaşkanlığına bile aday olabilir.' Adayın açıklanacağı gün bazı bakanlıkların da toplantıda kamuoyuna ilan edileceği bilgisi var. İçişleri Bakanlığı'nın İYİ Parti, Adalet, MEB, Dışişleri gibi bakanlıkların CHP'de olacağına dair ciddi kulisler var. Kazan kazan masası haline gelmiş. Herkes istediğini alıyor.

Haberin Devamı

Bu deprem gündeminde dahi bu tartışmaları geride bırakamayan bir ittifakın seçmene verdiği mesaj iletişim dili açısından çok doğru bir dil olmamıştır.