Siyaset AGİ ile ilgili son dakika gelişmesi... Kabine toplantısı sonrası önemli toplantı
Paylaş
AGİ ile ilgili son dakika gelişmesi... Kabine toplantısı sonrası önemli toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüşecek.

AK Parti kaynaklarına göre görüşmede asgari vergi muafiyetinin genişletilmesi konusu ele alınacak.

Haberin Devamı

CNN Türk Muhabiri Serhat Dal vergi muafiyetiyle ilgili son gelişmeleri aktardı. Dal şu bilgileri paylaştı: "Asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisini kaldıran yasa teklifi bütçe komisyonunda başladı. Gelir ve damga vergisinin tüm ücretliler için kaldırılacağı söylenmişti. Ancak gelir ve damga vergisi asgari ücrette brüt tutarını aşmayan kişileri kapsayacak.

VERGİ MUAFİYETİ GENİŞLEYEBİLİR!

Komisyonda vergi muafiyetinin tüm çalışanları kapsaması şeklinde itirazlar bulunuyor. Asgari vergi muafiyetinin genişletilebileceği belirtiliyor AK Partili kaynaklar tarafından. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konudaki nihai kararını verecek. Genişletilmesi durumunda çarşamba günü yasa teklifinin genişletilebileceği belirtiliyor."

Haberin Devamı

"GEREKLİ ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Asgari ücretlimizi de memurumuzu da işçimizi de emeklimizi de enflasyona karşı ezdirmemek için gereken adımları atmaya devam ediyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz ancak bu süreci hep birlikte atlatacağız” dedi.

Turan, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 13 maddelik Gelir Vergisi Kanunu Teklifi’ni görüşmek istediklerini belirterek, “Teklif ile; çalışanların ekonomik durumlarına katkı sağlanması amacıyla, asgari ücrette damga vergisi ile gelir vergisinin kaldırılması öngörülüyor. Bu iki verginin kalkmasıyla işverenlerimiz üzerindeki 450 TL civarında yük kalkmış olacak. Bununla birlikte, Teklifte yenilenebilir enerji üretiminin teşvik edilmesi için muafiyet sınırı olarak öngörülen, meskenlerin çatı ve cephesine kurulan güneş enerjisi santrallerinin kurulu gücünün 10 kilovat olması şartının 20 kilovat olarak değiştirilmesi gibi önemli düzenlemeler de mevcut” ifadelerini kullandı.

Turan, “Cumhurbaşkanımız, 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacağı müjdesini vermişti. Asgari ücretlimizi de memurumuzu da işçimizi de emeklimizi de enflasyona karşı ezdirmemek için gereken adımları atmaya devam ediyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz ancak bu süreci hep birlikte atlatacağız. Burada iktidar kadar muhalefete de sivil toplum kuruluşlarına da sorumluluklar düşüyor." dedi.

Haberin Devamı