Siyaset AK Parti-CHP görüşmesi tarihi belli oldu
Paylaş
AK Parti-CHP görüşmesi tarihi belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti'nin randevu talebi üzerine iki partinin heyetlerinin 29 Eylül Perşembe günü bir araya geleceklerini söyledi

Kılıçdaroğlu, İstanbul’a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti heyetinin randevu talebi hatırlatılarak, görüşmenin ne zaman gerçekleşeceği sorusuna Kılıçdaroğlu, "perşembe günü" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Görüşmede CHP’nin taleplerinin neler olacağı sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Bu görüşmede sadece Adalet ve Kalkanıma Partisi’nden gelen değerli milletvekillerini, arkadaşları dinleyeceğiz. Onlar görüşlerini aktarmak üzere geliyorlar. Biz de dinleyeceğiz. Zaten anayasa değişiklikleriyle ilgili
çalışmayı eşgüdümlü yapan TBMM’nin değerli Başkanı. Sayın başkan parlamento açıldıktan sonra bu konuda gerekli girişimleri sürdürecektir. Her partiden yine arzu ettiği oranda milletvekili talebinde bulunacaktır. Bizler de o çerçevede kendisine katkı vereceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Görüşmede CHP’nin kırmızı çizgileri neler olacak ?" sorusunu yanıtlarken de "Biz onları dinleyeceğiz sadece" karşılığını verdi.

Haberin Devamı